АБВ иска от ЦИК проверка и пояснение за невалидните бюлетини, за начина на обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите

STZAGORA.NEТ
От пресцентъра на коалиция АБВ разпространиха късно вечерта във вторник, 8 октомври 2014, следния текст:

П О З И Ц И Я

КП АБВ „Алтернатива за българско възраждане” следи с особено внимание приключването на изборната процедура и въвеждането на окончателните изборни резултати в Централната избирателна комисия.

Тези избори страдаха отново от редица тежки организационни пороци. От липсата на адекватно противодействие на купуването на гласове и корпоративния натиск, през напълно неприемливата, бавна и рискова процедура по получаване на резултатите от избирателните комисии, през неяснотите и липсата на адекватна информация за методиката за разпределение на мандатите, до съмненията в коректното преброяване на вота и неговото обобщаване.

Всички тежки пороци на провеждането на парламентарните избори се отнасят към Централната избирателна комисия. Алтернатива за българско възраждане няма да позволи злоупотреба с вота на българските граждани. Поради това в следващите часове ще се обърнем към ЦИК с искане за проверка по несъразмерно високия брой невалидни бюлетини в някои райони и за изясняване на всички процедури по обобщаване на гласовете и разпределението на мандатите.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн