Ивайло Калфин: Крайно време е политиците в България да осъзнаят,че непрекъснатото противопоставяне помежду им е вредно за държавата

STZAGORA.NEТ
АБВ винаги е настоявало за постигането на консенсус между политическите партии и лидери по важните за България приоритети. Недопустимо е да повторим ситуацията, при която управляващите партии в парламента правят каквото си искат, а опозицията е винаги против, но на практика никой не я слуша. Това заяви в по време на дебат в Ефира на БНТ водачът на листата на АБВ за 3 МИР-Варна и 25 МИР-София Ивайло Калфин. По думитему е крайно време политиците в България да осъзнаят,че непрекъснатото противопоставяне помежду им отблъсква хората и е вредно за държавата.

В отговор на въпрос Калфин коментира и тиражираната в медиите информация за предстояща тежка и мразовита зима. Според него, ако прогнозата се сбъдне, множество хора в страната ще изпаднат в изключително затруднено положение, предвид планираното в началото на следващия месец увеличаване на тока с десет процента. За да бъде избегнато това, държавата трябва да направи всичко възможно да компенсира повишаването на стойността на електроенергията за гражданите с ниски доходи, посочи той.

На финала на разговора Ивайло Калфин изрази становище и по случващото се в Корпоративна търговска банка. Той бе категоричен, че отговорните институции в държавата трябва да дадат достъп на хората с гарантирани влогове, до техните сметки. Нещо, което по евродиректива трябваше да се случи още преди два месеца, заяви Калфин, който за пореден път призова „случая КТБ” да бъде разследван от Европейския банков надзор.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн