Бойко Борисов: 250 милиона лева от европроекти чака Стара Загора

STZAGORA.NET
“Времето е разделно, всеки народ си заслужава съдбата” – предупреди лидерът на ГЕРБ

“Ако Живко Тодоров си свърши работата, разбира се, ако има правителство, което да му помага, имате проекти за 250 милиона в града. Дори не ви агитирам да гласувате за нас. Помислете си и гласувайте за себе си. И направете един паралел: какво е направил ГЕРБ за три години и половина и какво са направили всички други партии за 20 години. Сравнете го и тогава както решите, така гласувайте”.

С тези думи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се обърна тази вечер към старозагорци от сцената пред Общината, на която бяха представени двадесет и двамата кандидат-депутати от листата на ГЕРБ (№9), водена от Лиляна Павлова. Това стана на пълния със симпатизанти на ГЕРБ централен площад, през който по неписана традиция лидерът на партията отново много трудно си проби път заради стотиците автографи, които му се наложи да раздаде, и многобройните снимки с избиратели.


“Не ги изпускайте, вземете си ги! – каза Борисов по адрес на очакваните 250 млн. лева за Стара Загора. – Французи, германци работят днес за нас, за да дойдат тези пари тук. А българският народ си направи експеримент да сложи Орешарски за премиер. Да докараш ДПС, “Атака” и БСП в коалиция… Не го правете повече. На нас ни е важно да имаме стабилно мнозинство, да имаме стабилна държава. Ако нямаме този резултат на 5 октомври, аз предвиждам в следващите месеци политическите партии да не могат да се разберат. И предвиждам тежка политическа, икономическа, финансова криза в държавата. Антагонизмът в политическия обществен тон е много голям. Хората се мразят, разделят се. Ние не искаме да правим това. Искаме да мобилизираме този народ да работи. Няма как без работа само да говорим какво ще се увеличи и какво ще дадете. Първо трябва икономиката да го произведе, тогава ще се раздаде на хората. Няма как да са подписани договори за ТЕЦ-1 и 3, и те да са два пъти по-скъпи от енергията, която дава държавната централа ТЕЦ “Марица-изток 2″. Някой трябва да го доплати това. По кое време бяха подготвени? Понеже днес Радан Кънев много говорел по наш адрес. По кое време? Нима не бяха тогава Костов и компания? Защо на нас ще ни се приписва на нас сега и ще трябва да се отговаря, че цената на тока се вдига. Да, тя се вдига. Защото трябва да плащаме 15 години за тези договори.

Второ. Говорят за ВЕИ-тата. 2006 г. в българския парламент Тройната коалиция прие закон. Кой премиер, кой министър може да спре инвеститорите да инвестират във ВЕИ-та при действащ закон? Разсъждаваме си трезво, без никаква политика. Просто трябва да се изпълнява законът. Дойде ГЕРБ на власт. Помнтите – от 860 лв. беше цената на тока от слънчевите централи. На два пъти свалихме цените, за да ги направим сега около 170 лв. за мегаватчас. Какво направи коалицията, понеже казват “задържахме цената на тока”? Да, задържаха я от едната страна. Но от другата задължиха НЕК, която е 100% държавна, сиреч 100% ваша, с близо 4 милиарда. Тези 4 милиарда ще ги платите вие, ние, всичките, които сме тук. Каква ниска цена на тока? Това е все едно да отидеш в “Плод-зеленчук”, магазинерът да ти дава една година евтини домати, а накрая да ти вземе къщата. 4 милиарда имаме задължения! И трябва да ги плати този народ, ние. За Националната енергийна компания. Това не е политика. Това не е пропагадна. Това са истина и факти” – посочи Борисов, като обясни, че България както нямаше 20 милиарда лева за АЕЦ “Белене”, така няма сега и за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, за който доскорошният министър на икономиката и енергетиката Стойнев подписа меморандум с “Уестингхаус”.

“Стигаме и до милиардите на КТБ. Откъде ще дойдат всичките тези пари? Откъде този оптимизъм у политическите лидери? Докато се стабилизира държавата, докато се оправят системите, докато се пуснат еврофондовете, през първите 6 месеца предстоят тежки времена” – предупреди Борисов. Нужна е, каза той, много мощна мобилизация. Мобилизация не за избори, а за работа след това. “Затова ходя по площадите не за да агитирам да гласувате за нас, а да ви кажа какво трябва да се направи, ако искаме след това да има шанс да поправиме нещата. След тази година поправяне няма да има. Дори аз самият не мога да си дам за всичко сметка как можем да измъкнем държавата от тази каша, в която е. Имаме огромна подкрепа от Европа, искат хората да ни помогнат. Зависи си от народа. Ако народът пак направи експеримент да вкарва 5-6-7 партии в парламента и след това един по един да идват да се пазарят с нас и всеки да казва – ще подкрепим, ама ще ми оставиш теца или еди-какво си, нищо добро няма да се случи. И тогава ще им върна мандата – който иска да се оправя.

Затова ние сме казали – максимална мобилизация, за да дадем добър резултат, за да имаме добри стартови позиции да оправяме нещата. В противен случай – всеки народ си заслужава съдбата. Това мога да ви кажа. Времето е много разделно. Времето е трудно. Ако беше лесно, ДПС нямаше да излезе от властта. БСП нямаше да върне мандата на първата година. По това съдете. Те си имаха с “Атака” мнозинство и можеха да управляват 4 години. Но видяха, че фалитът на държавата е факт. Когато се разплатим по всичко, което имаме да плащаме, дупката ще е огромна. Говорете си без партийни емоции, а с факти. Колкото повече хора ни повярват, толкова по-добре. По-добре да знаеш, че трябва да се реже, но да се оздравее, и след това децата да се радват на живота, отколкото някой да ти обещава. Това е все едно да идеш на врачка, тя ти хвърли боб и вика – много ще е хубаво. Хубаво, ама не е!”

Лиляна Павлова: Време е да върнем държавата в пътя!


„Време е да вървим напред! Да върнем държавата в пътя!“ – каза Лиляна Павлова в Стара Загора по време на предизборния концерт на ПП ГЕРБ.

Водачът на кандидатите за народни представители и министър на регионалното развитие от кабинета на Бойко Борисов беше част от официалното представяне на листата на партията в Стара Загора.

„Само когато знаем къде искаме да стигнем, само тогава ще стигнем там, където сме се запътили. Днес пред вас поемам отговорността, че ще работим много! Ще дадем цялото си сърце, душа, професионализъм. Няма да обещаваме неща, които не можем да изпълним“ – подчерта от сцената Павлова.

„Искаме да продължим напред и да стабилизираме държавата, икономиката. Това е възможно само тогава, когато министър-председател на България бъде Бойко Борисов. Само така ще можем да увеличим пенсии и заплати, а това ще направи бъдещето възможно!“ – категорична бе Лиляна Павлова.

„За региона на Стара Загора това, което ще направим с всичките си усилия и професионализъм, е изграждането на дългоочаквания тунел под Шипка. Ще работим усилено за утвърждаване на старозагорския регион като атрактивна туристическа дестинация. Ще стабилизираме държавните енергийни дружества. Ние не планираме да закриваме или приватизираме сектора. Напротив, нашата основна цел е да ги оздравим. Работниците в тях да получават редовно заплатите си, както и да изградим нови мощности, за да бие енергийното сърце на България. Категорично казвам, че няма да увеличим данъците, защото целта ни е да помагаме на бизнеса“ – уточни водачът за 27 МИР Стара Загора.

„Вместо да ви лъжем с по два лева над пенсията, ще направим така, че чрез мерките за енергийна ефективност всяко домакинство да намали разходите си за отопление с поне 50 лева“, заяви Павлова.

„Само след 15 дни трябва да изберем какво бъдеще и в каква държава искаме да живеем – ние, нашите деца… Виждам какво се случва в разкопаните градове заради спрените европейски фондове, защото за тази една година управление на тройната коалиция Европа спря парите за България. Това, за което ще работим, е отблокирането на европейските средства, за да стигнат те до всеки един до вас. Да продължим инвестирането в детски градини, училища, пътища, образование, социална политика“ – завърши Лиляна Павлова.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн