Граждански клуб ЛИПА зарибява днес езерото на Старозагорските бани, пуска нови токачки

STZAGORA.NET

Подготвените за разселване 6 нови токачки

“На пресконференция миналата седмица (11 септември 2014 г.) ние от Граждански клуб ЛИПА (Либерална Икономика, Прогрес и Активност) Ви запознахме с основните акценти за есенния ни сезон – припомнят от клуба. – На 12 септември закупихме 6 нови токачки, които са временно настанени за адаптиране в импровизирана клетка на Старозагорските бани – езерото. На празника на курортното селище – 22 септември, в 11:40 ч., ще ги пуснем на свобода и се надяваме да се присъединят към другите свободно пуснати токачки и зеленоглави патици от нас, през месец юни.

Днес, 18 септември 2014 г. (четвъртък) около 11 часа ще извършим зарибяване на езерото на Баните с 5000 рибки – бял амур, бял и пъстър толстолоб и шаран. Зарибителният материал е дарение от Петър Воденичаров, „Номиком–фиш” ООД към Граждански клуб ЛИПА и е собствено производство от язовир „Овчарица”. Зарибяването го извършваме в партньорство със „Сдружението на старозагорските рибари” като част от Програмата на Граждански клуб ЛИПА – Старозагорските минерални бани – Зеленото сърце на Стара Загора. Подчертаваме, че зарибяването е безвъзмездно и нашата цел е на Езерото рибарите да имат свободен достъп без такси, спазвайки етичните правила за риболов.


На 22 септември (понеделник), в празничния ден, в 11:00 ч. в центъра на Старозагорските минерални бани ще открием мащабно пано, изпълнено от млади старозагорски художници. Ако времето позволи, пак на 22-ри септември ще пуснем в парка край езерото и “биокосачките” – малки козички, предоставени в партньорство от Земеделския институт – Стара Загора (НИИГО).

Надяваме се с това Баните да станат още по-привлекателни за старозагорци и гости от страната и чужбина.”
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн