Драгомир Стойнев: Помагам на всяко предприятие, което създава работни места

STZAGORA.NET

„Винаги съм помагал на предприятия, които създават работни места. Така беше и с „Арсенал“, каза в Казанлък Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България” за Старозагорски избирателен район. Като важна и значителна определи той новата сделка на казанлъшката оръжейница „Арсенал“ и сподели, че е имало големи проблеми около нея, но благодарение на неговите усилия и на екипа му като министър на икономиката и енергетиката, тя е факт.

В резултат от сделката се откриват 2000 нови работни места в община Казанлък.

„Това наистина е много важно и хората трябва да разберат, че когато министерството или държавата има стратегия да подпомага бизнеса, това се случва“ – добави доскорошният икономически министър.

Драгомир Стойнев пристигна в Града на розите, за да представи листата на Коалиция БСП лява България.

„Виждам страх у хората, че ГЕРБ могат да се върнат във властта. Страхът е у бизнеса, че ще започне отново да бъде притискан. Страхът е и у възрастните хора, че ще бъдат обиждани и няма да получават редовно пенсиите си”, коментира зам.-председателят на БСП.

По-рано през деня Драгомир Стойнев бе в Раднево. В миньорския град той се отчете за постигнатото от него като министър за оздравяването на дружеството „Мини Марица-изток” и стопирането на приватизацията му.

„Трябва отсега да мислим за нови мощности за 15 години напред. Енергетиката не е бизнес и не трябва да се управлява като частна фирма”, сподели Стойнев. Той поясни, че планът за изграждане на два нови блока – 9 и 10 в държавната ТЕЦ „Марица-изток 2” е готов. „Всички документи са на масата в Министерството и следващото правителство трябва да си свърши работата. Ако народът избере отново ние да бъдем първа политическа сила, това означава, че там ще има нови инвестиции, които са необходими на нашата енергетика, а и на държавата”, категоричен бе Стойнев.

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” бе и в Братя Даскалови, където му обещаха изборна победа.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн