Старт и на кампанията на ГЕРБ. Лиляна Павлова: Време е за стабилност в България

STZAGORA.NET



“За пръв път в историята на България след предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври може да има партия, която ще управлява втори мандат с един министър-председател. И това ще бъде нашият лидер Бойко Борисов.”

Това каза пред препълнената зала на Операта в Стара Загора при откриването на предизборната кампания областният лидер на ПП ГЕРБ и кмет на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той аргументира очакванията си за ново отлично представяне на ГЕРБ на изборите със силната листа с кандидати за народни представители (с № 9 в бюлетината), водена от Лиляна Павлова.

“Това не са просто думи, които ще бъдат изречени и забравени. Ние работим вече по конкретни неща. Работим по развитието на града в следващия програмен период 2014-2020 г. Имаме разработени проекти за всичко, което трябва да се случи в Стара Загора. За ремонт на улици, тротоари, цели квартали. Училища, детски градини. За саниране на сградите, за нови паркове. За детски площадки, междублокови пространства, които трябва да се случат.

Всичко това може да стане само с правилния екип, който да има доверието на Европа. Защото всичко това, което говорим, ще стане с европейски средства. През периода 2014-2020 г. ние трябва да получим като община около 80 милиона лева само по Оперативна програма “Регионално развитие”. Които ще влязат именно в тези дейности – за саниране, градинки, за облагородяване на нашия град. Това, което получихме последната една година, са спрени европейски фондове, Оперативна програма “Регионално развитие” и Оперативна програма “Околна среда”. Получихме сериозни затруднения при усвояването на тези средства и по приключването на проектите. Тук има няколко кмета, които искам да поздравя и да им благодаря, че са с нас – кметът на Казанлък г-жа Стоянова, кметът на Мъглиж, кметът на Раднево. Които изпитват същите трудности, които изпитваме и ние в Стара Загора. Само поради една причина: че имахме некомпетентно управление, което ни тласна към дъното и към това, да не можем да поемем в правилната посока.

Затова – нека да подкрепим госпожа Павлова. Защото тя ще бъде онзи министър, който ще помогне на Стара Загора да върви напред, ще помогне на Казанлък, Мъглиж, Раднево. Това не са голи обещания. Това са неща, които всеки ще може да ги пипне, да ги усети, и животът на всеки един от вас ще бъде променен. Това е начинът да се случват нещата – с конкретни, ясни и точни цели, а не с обещания за светло бъдеще от хора, които ни ограбиха. Затова – знам, че всички ще подкрепите партия ГЕРБ на 5 октомври с номер 9. Но – важното е това да стане масово. Говорете с вашите близки, роднини, приятели да излязат да гласуват. Всеки един глас в урната е важен, защото има много хора, които ще искат да се възползват от това, че малко хора гласуват. Че повечето разчитат на това, че друг ще отиде да подкрепи. Или просто от нихилизъм сме оставили някой друг да решава вместо нас. Не оставяйте друг да решава вместо вас. Направете така, че да определяте сами своето бъдеще и начина, по който искате да живеете Вие и Вашите деца – поколенията след Вас. Изберете правилните хора, които ще доведат до просперитет града и държавата. Които не ви обещават много. Но в обещават това, което може да бъде изпълнено. И с много труд съм сигурен, че това ще стане факт.

Аз познавам повечето от вас от много години. И знам, че в ГЕРБ всички сме с чисти сърца и сме влезли да променим държавата към добро. Това е последният шанс на България хората да ни дадат този втори мандат, който очакваме. Последният шанс нещата в държавата да се случат както трябва. Нека не го пропиляваме. Аз съм сигурен в нашите сили, сигурен съм, че ще успеем. Благодаря на целия екип, който работи. Пожалавам успех на листата и специално на Лили Павлова. Да е жива и здрава и съм сигурен, че ще ни помогне след 5 октомври да заживеем по-добре.

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова, която участва в откриването на кампанията, съобщи, че до края на септември ще открие свой информационен офис в Стара Загора. “Пожелавам Ви идеите, които раждате, да създават още по-красив град, още по-добро място за живеене. Да бъдете още по-радостни, че сте избрали да живеете в Стара Загора и региона. Преди 4 месеца ние, евродепутатите, поискахме Вашето доверие и го получихме. Но това не беше случайно. Защото вече 8 години ГЕРБ доказва, че има експертизата, има правилните хора, професионализма, визията, далновидните политици, за да променя България и да създава. Да доказва, че има волята, с която да реализира своите идеи.

Стара Загора е европейски град. Вие сте европейски граждани! – увери присъстващите Ева Паунова. – Ако не се стремим към стабилни общества, към стабилни градове и държава, може би ще изгубим пътя към Европа. Но преди четири месеца Вие казахте, че искате Европа. Че пътят за развитие на България е Европа. А какво означава стабилност? В програмата на ГЕРБ има един малък параграф, който ми направи силно впечатление и затова ще го цитирам: “Стабилността не е само сигурност за обществото и икономиката. Тя е свобода. Тя е време, прекарано не в постоянна борба с проблеми, а време за нови идеи, за планове и стратегии. Тя е енергия за развитие и градивни дейности.

Листата, която представлява региона. Листата, водена от Лили, за мен е много специална. Защото планирам да посещавам редовно региона в този един месец, а и занапред, разбира се. С нея се запознах в Брюксел. Тогава бях сътрудник на евродепутата Илиана Иванова, която е от Стара Загора. Нямате по-добър водач, според мен. Тя познава програмата точка по точка, защото е участвала в написването й. Продължавайте да се развивате по този европейски начин, по който го правите и досега!”


След това кандидатите за народни представители от ГЕРБ бяха извикани на сцената и представени един по един с подробни даднни от жизнения и професионалния им път. Последна взе думата водачката на листата Лиляна Павлова:

“Вчера с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ осигурихме 100 000 лева от партията, за да подкрепим хората в пострадалите от наводненията райони. Днес, отново с решение на ръководството на партията, пренасочваме всички свои усилия от утре нататък в тази кампания не толкова към срещи – тях ще ги направим. Ще наприм всичко необходимо да ни видите, да ни чуете и да се запознаете с нас. Междувременно обаче в предстоящите дни това, което ще направим, е да бъдем на място с хората там, където се нуждаят. Решението е всички кандидати от листите на ГЕРБ от цялата страна да бъдем разпределени и да отидем навсякъде на място, за да помогнем кой с каквото може – с работа, с дарения, с подкрета – и най-вече с труда си.”

В допълнение Лиляна Павлова заяви следното:

“Днес вече е време да кажем “Стоп” на задкулисието, на бедността и отчаянието. Време е да бъдем силни, да си дадем сметка за реалността – такава, каквато е тя. Не на популистките обещания, не на лъжливите приказки. Да направим анализ какви са проблемите и каква е рецептата за тяхното решаване. А рецептата според нас е една: пълно мнозинство за ГЕРБ, управление с мандат на Бойко Борисов като министър-председател – за втори път в демократичната история на България. Защото е време да вземем нещата в свои ръце. Време е да върнем справедливостта. Време е да използваме пътищата за бизнес, за работа, за пътувания, а не за бързо напускане на нашата страна. Време е да заживеем в една стабилна, спокойна, прогресираща европейка държава, припозната от нашите партньори и от всички българи, които живеят в чужбина. И дай Боже някой ден да започнат да се връщат – и младите хора, и всички, които са заминали, със сигурност не от добро.

За целта през последните месеци и седмици заедно с широк финансово-икономически екип от експерти разработихме една много сериозна управленска програма. Смея да твърдя, че към днешния момент сме единствената политическа сила, която има ясна платформа, ясна програма. Защото знаем какво да направим от първия ден, ако получим доверие, ако получим мандата за сформиране на правителство. Знаем как да започнем. Знаем и можем. Имаме силата и волята, имаме и куража. Готови сме за много работа. Ще работим така, че да реализираме тази програма по най-добрия възможен начин за региона.”

По-нататък в словото си Лиляна Павлова се спра подробно върху съдържанието на управленската програма на ГЕРБ. В нея са залегнали и тежки реформи, и непопулярни решения, за да се постигне дългосрочен положителен ефект. “Искаме да оставим нещо добро, та бъдещите поколения, които ще могат да оценят направеното от нас, да знаят, че сме работили и мислили в дългосрочна перспектива. Защото виждаме по-далеч от личната си амбиция. Целта ни е да направим една спокойна среда за живеене, една стабилна държава. Ще направим такива реформи и в социалната, и в здравната, и в образователната система, каквито са необходими. Ще стабилизираме икономиката, ще планираме разходите, ще инвестираме. Но ще правим разходи само толкова, колкото приходи имаме. Няма да харчим повече, отколкото произвеждаме.

Ще направим така, че да върнем доверието на европейските партньори, да възстановим преките европейски фондове, за да може отново фирмите да работят, градовете да не стоят разкопани, работниците да получават своите заплати и всички ние да започнем да живеем в едни по-красиви населени места. Бизнесът е този, към който ще се обърнем. Той създава нови работни места и ние сме длъжни първо да не му пречим, а след това да създадем предпоставки той да работи и да разширява своята дейност.

Ще работим и за това, България да бъде модерна, да бъде дигитална, да има електронно правителство. Да зависим все по-малко от човешкия фактор.

В Стара Загора и региона ще запазим най-ниските данъци, няма да има промяна в тях. Ще направим така, че да има работеща икономика, привличане на инвеститори и създаване на работни места.

Искаме незабавно да започнат всички мерки за начало на изграждането на тунел под Шипка. Това е изключително важен проект, за да направим връзката със Северна България. Връзката на Стара Загора с магистрала “Тракия”, пътят към Раднево.

Втори, много важен приоритет: Енергийното сърце на България е спряло и е време отново да забие. Не вярвайте на спекулации. Това, което планираме да направим, е да съживим енергетиката. Да оздравим и ТЕЦ “Марица-изток 2″, и Мините. Няма да ги приватизираме. Лъжат ви. Ще направим така, че те да работят добре – това е основният ни приоритет. Само така ще може да привлечем инвеститори и да изградим нови мощности в ТЕЦ-2 – блокове 9 и 10.

Имаме уникалния шанс да направим Старозагорския регион привлекателна туристическа атракция с културно-исторически и балнеоложки туризъм. Това създава работни места, това ще разкрие прекрасните места, които са непознати и за чужденците, и за много българи.

Ангажираме се да докараме повече европейки фондове, повече инвестиции. По-добра инфраструктура, по-добър градски транспорт – имаме възможност да обновим изцяло и автобусния парк на Стара Загора с европейски средства – инвестиция от 30 милиона, с която ще закупим поне 50 нови автобуса и с това ще решим изцяло проблема с градския транспорт в Стара Загора. Европейската солидарност е за всички нас. Време е да заживеем стабилно в България.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн