Отмяна на бедственото положение в Гълъбово. Почистването на засегнатите места продължава

STZAGORA.NET

В Априлово спасителите използваха гумени лодки за евакуиране на хората

От днес, 08.09.2014 г., понеделник, е отменено бедственото положение в община Гълъбово, съобщиха от пресцентъра на Общината. Обстановката е нормализирана, почистването на засегнатите места продължава.

Сформирана е общинска комисия за описване и изчисляване на щетите. От община Гълъбово е заявена необходимост от разкриване на работни места за преодоляване последствията от катастрофалните наводнения за най-засегнатите места – с. Априлово, с. Мусачево, с. Обручище и гр. Гълъбово.

Пострадалите ще получат по 325 лева по линия на Дирекция „Социално подпомагане”. В гр. Гълъбово силно засегната е спортната зала, приземните етажи, в които се провеждат тренировките по борба и тенис на маса в мента са неизползваеми. Тепихът на борците е прогизнал и е напълно неизползваем, счупени са и прозорците.

Язовирът в село Априлово не прелива вече над преливника, но преливникът е отворен и водата минаваща от там тече по канала. Не се е оттеглила водата напълно, но пътят е отворен за движение. След оглед на общинската комисия ще бъдат съобщени щетите.

Осигурени са 20 стаи от общинската болница, които са напълно самостоятелни, за да бъдат настанени нуждаещите се, които трябва да напуснат домовете си. Осигурена е и храна.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн