Георги Първанов: Нужно ни е единение пред връхлитащите ни природни стихии

STZAGORA.NET
Днес много повече от всякога през последните години се нуждаем от разум в политиката и точно това предлагаме на избирателите, заяви Георги Първанов, президент на България (2002-2012) и председател на ПП АБВ при откриването на предизборната кампания на едноименната коалиция в 13 МИР – Пазарджик.

“Разум ни е нужен, за да постигнем единение пред връхлитащите ни природни стихии, от една страна, а от друга – за да сме достатъчно адекватни при усложнената международна ситуация” – добави още Първанов.

“Нашата цел е не само да поставяме проблемите, но и да посочим възможните им решения” – заяви Първанов пред членове и симпатизанти на АБВ. Той изрази недоумението си защо при развихрилите се катаклизми в страната липсва единен център, който да противодейства координирано и адекватно на усложнената обстановка. В този контекст Първанов подчерта, че водената от него политическа сила ще направи всичко възможно, за да наложи превантивната държава. Това е такава държава, която е в състояние да види проблемите много преди те да са довели до тежки и непоправими последствия, разясни президентът и даде като пример липсата на ясна оценка на причините, довели до наводненията в страната през последните месеци.

Много по-рано трябваше да се каже кое е в основата на бедствията – масовото изсичане на горите с комерсиална цел, лошото стопанисване на язовирите и цялата инфраструктура, свързана с преноса на водите и т.н., добави Георги Първанов и изрази увереността си, че ако институциите си бяха на мястото, поне част от трагедиите нямаше да се случат.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн