ПП ГЕРБ регистрира листата си в Стара Загора с цел 6 мандата в позитивна кампания без черен пиар

STZAGORA.NET


Девета поред сред общо 25 партии и коалиции, които ще участват в извънредните парламентарни избори на 5 октомври, своята листа с кандидат-депутати за 43-тото Народно събрание днес регистрира в Районата избирателна комисия в Стара Загора политическа партия ГЕРБ. За оформяне на регистрацията дойдоха председателят на общинската организация на ГЕРБ Емил Христов и депутатите в 42-то Народно събрание Пламен Йорданов (председател на областния предизборен щаб на ГЕРБ) и д-р Кирил Добрев.

В листата на ГЕРБ фигурират 22 имена. Водач, както и на предишните парламентарни избори миналото лято, е Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие в правителството на Бойко Борисов, съобщи Пламен Йорданов. Самият той е на второ място. За водачката Лиляна Павлова той каза следното: “Тя е човек, достатъчно ангажиран с проблемите на града, готов да поеме конкретни ангажименти, които да изпълни през следващия мандат като народен представител или като част от изпълнителната власт. Смея да кажа – Лиляна Павлова е един от най-успешните министри на регионалното развитие в последните 20 години.”

След Пламен Йорданов, който е под номер 2 в листата, трети е Нено Влайков – организационен секретар на структурата на партия ГЕРБ в Казанлък. Човек, който се е доказал с работата си като отговорен, коректен и изключително изпълнителен, преподавател във Военна академия, летец, което само по себе си говори за отговорността, която може да поема, по думите на Пламен Йорданов. На четвърто място е досегашният народен представител д-р Кирил Добрев – бивш заместник-министър на здравеопазването, който се ползва с огромно уважение не само в здравните среди, но и като парламентарист; който може да отстоява позиции, да поема ангажименти и да върви напред. На пето място е Маноил Манев – изключително борбен, един от най-активните общински съветници на партия ГЕРБ в Стара Загора. Той работи в сферата на отбраната и на спорта и беше моторът на някои от важните инициативи в общината през последната година. На шеста позиция е Нели Калнева, по образование педагог, депутат от 41-то Народно събрание, зам.-директор на Търговската гимназия в Стара Загора. Тя е човек с безспорен авторитет, който също се е доказал като парламентарист с предложенията си за Закона за образованието, които внесе в 41-то Народно събрание. Активно работи в структурите на ПП ГЕРБ.

На 7-мо място е Димитър Драчев – бивш зам.-областен управител, представител на Гурково, който защитава интересите на по-малките общини на север от Стара Загора. Осми в листата е Пламен Русев – бизнесмен, депутат от 41-то Народно събрание, безспорен авторитет в бизнессредите в Стара Загора. Девети е представител на Раднево – Димитър Желев, председател на Общинския съвет в миньорския град. Работил е изключително активно за Евроизборите тази година, на които ГЕРБ – Раднево показа много добри резултати. На десета позиция е досегашният народен представител Аксения Тилева от Казанлък – млад, енергичен и амбициозен човек, който се доказва със своята работа. Единадесети е Методи Марков – заместник-кмет на Мъглиж, член на ръководството на структурата на ГЕРБ в подбалканския град.

В листата на ГЕРБ са записани общо 22 кандидат-депутати. От 12-то до 22-ро място в нея са Ангел Филипов, Радостин Танев, Дарина Гайдарова, Даниел Вълчев, Мариана Кръстева, Мариян Димитров, Деляна Николова, Стоян Вълчев, Добрин Янков, Ивелина Илиева и Боян Каличков.

Относно това, каква кампания ще води ГЕРБ – Стара Загора, Пламен Йорданов каза следното:

“Ще разчитаме изцяло на позитивна кампания – както винаги досега. Ще стоим една крачка встрани от компромати, от черен пиар. Надявам се чрез медиите нашите опоненти да чуят този призив и да работим за това, да представим своите програми пред обществеността. И наистина онези идеи, които ще работят по-добре за обществото, да накарат избирателя да отиде и да пусне бюлетината за съответната партия, а не да разчитаме на черен пиар и компромати – нещо, което видяхме в последните няколко кампании. Също така се надявам да няма проблеми в ромските махали. Както целият екип в Стара Загора, така и водачът Лиляна Павлова ще се ангажират с конкретни приоритети за Стара Загора, които ще обявим в началото на кампанията и ще поемем ясен ангажимент пред обществото при съставянето на управление с мандат на ГЕРБ тези конкретни приоритети, касаещи нашия град, да бъдат изпълнени.”

Ето какви резултати очаква да постигне ГЕРБ – Стара Загора на предстоящите избори, по думите на Пламен Йорданов:

“Ние вече го казахме – нашата социология, която е на база срещи с местните структури, на база това, какво виждаме от събранията, на които постоянно присъстваме не само тук в града, но и в цялата област, е такава, че ГЕРБ ще се бори за минимум 6 мандата. Като смятаме, че това е напълно реалистично и това е нашата цел.”

За това, в каква кондиция отива към парламентарните избори ГЕРБ – Стара Загора, разказа общинският лидер на партията Емил Христов:

“Цялата ни структура отива на тези избори единна, съсредоточена, с вяра, че не само ще спечелим изборите, но и ще ги спечелим толкова достатъчно, колкото е необходимо, за да проведем необходимите реформи и да променим модела, по който до този момент се движеше през последната година-година и половина България. Що се отнася до водача на листата ни, мисля, че г-жа Павлова е достатъчно позната и е направила наистина много за Стара Загора. Тази сутрин прегледахме отново проектите, които се изпълняват и които са завършени в нашия град, които Стара Загора е спечелила по времето, когато тя беше министър на регионалното развитие. Почти половината от проектите, които имаме, и то едни от най-мащабните, най-скъпоструващите, които ще окажат най-голямо влияние върху живота на хората в Стара Загора, са спечелени по времето на управлението на ГЕРБ в първия мандат и когато г-жа Павлова беше министър на регионалното развитие. Казвам това, за да се направи една лека съпоставка с едни други министри, които обещаха много работни места, които обещаха много да се направи за града, но до този момент нищо не получихме от тях. Така че – цялата ни структура ще работи за спечелването на изборите, и естествено ще подкрепим г-жа Павлова като водач на листата.”

Официалното откриване на националната кампания на ПП ГЕРБ ще се състои на 7 септември в София, зала “Арена Армеец”. А откриването на кампанията в Стара Загора ще бъде на следващия ден – 8 септември, по всяка вероятност в Летния театър.

Още по темата: Визитки на кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ, 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район
#

spodelime.com

1 коментар on “ПП ГЕРБ регистрира листата си в Стара Загора с цел 6 мандата в позитивна кампания без черен пиар”

  • Анонимен wrote on 1 септември, 2014, 17:03

    Георги Павлов също беше народен представител от Ст. Загора преди 10-ти ноември – нищо лошо. Просто приемственост и онаследяване.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн