Доставят технологичното мобилно оборудване за Регионалния център за управление на отпадъците

STZAGORA.NET


Заместник кметът на община Стара Загора Йордан Николов и изпълнителният директор на „Евромаркет кънстракшън” АД Крум Христов подписаха днес договора за доставка на технологично мобилно оборудване по проекта за „Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора”.

Договорът е на стойност 2 463 000 лв. без ДДС, срокът за изпълнението му е шест месеца.

Според него ще бъде доставено технологично мобилно оборудване и механизация за Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница и претоварните станции за битови отпадъци в Казанлък, Гурково и Гълъбово. За регионалния център ще бъдат осигурени един компактор за депо, който мачка и уплътнява отпадъка, един челен товарач, колесен багер с права и обратна лопата, самозахранващ се мобилен шредер за едрогабаритни отпадъци, два многофункционални товарача, трактор с 10-тонно ремарке, многофункционален трактор и др. За претоварните станции ще бъдат доставени два контейнеровоза с ремаркета и ремаркета за контейнери.

Освен доставка на посоченото оборудване, изпълнителят на поръчката ще осигури гаранционно обслужване на техниката и обучение на персонала.

Изпълнението на договора за доставка на технологично мобилно оборудване и механизация е част от инвестиционния проект „Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора” на обща стойност 52 млн. лв. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2007–2013 г.”. Бенефициент по Договора за безвъзмездна помощ е Община Стара Загора, с партньори общините от региона – Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Твърдица, Чирпан и СНЦ „Регионално сдружение за управление на отпадъците – Стара Загора”.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн