Какво каза Бареков на срещите със симпатизанти в Чирпан и Казанлък

STZAGORA.NET

В Чирпан...

... и в Казанлък

Лидерът на “България без цензура” и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков преведе вчера (6 август) две срещи със свои симпатизанти в Чирпан и Казанлък.

“Ако искате промяна, трябва да ми дадете възможност да отрежа пъпната връв между българските партии и бизнеса – каза Бареков в Чирпан по време на отчетно-изборно събрание лидерът на “България без цензура”. – Знам колко пари влизат у нас и колко се крадат от обръчите от фирми на партиите. Партиите обаче се превърнаха във фирми и ограбиха хората. Днес ДПС и ГЕРБ са най-големите работодатели. 90% от кметовете са техни и те казват кой къде ще работи – от хората, които са по границата, митниците до последния човек, който мете. Ние искаме кражбите да спрат и парите да се върнат на хората. Това обаче може да се постигне с реформи, които може да направи само нова партия и хора с нова енергия”.

Пред хората от Чирпан той бе категоричен, че разпад в партията няма и ББЦ продължава да се бори срещу статуквото. “Показател за желанията на хората, които управляваха държавата и искат да продължат по старому, са атаките срещу нас” – смята Бареков. По думите му това се крие и в атаките на Яне Янев, който през последните дни пусна поредните компромати. “Той окепази бившия ми шеф. Но днес пред медиите Гергов каза нещо много добро – вие сте политици, гледайте си политиката, ние сме бизнесмени, оставете ни да си правим бизнеса. Като си политик, не можеш да имаш участие в Южен поток” – заключи лидерът на ББЦ по повод фактите, че Борисов и Пеевски са имали фирми, които са участвали в проекта.

Янко Янков

Председателят на ББЦ в Стара Загора Янко Янков подчерта от своя страна, че партията се развива добре и доказателство за това е резултатът, който формацията получи на евровота. “Целта е удвояване на резултата, което би гарантирало възможност на партията да управлява” – обясни Янков.

„Залогът на следващите избори е още по-голям – промяната“ – смята лидерът на ЗНС в Стара Загора Евгений Жеков. Българското земеделие леко мръдна напред заради субсидиите, посочи той. – Но това се случи само в зърнопроизводството, което не генерира работни места. Трябва повече да се инвестира там” – заключи Жеков.

В Казанлък Бареков обяви, че управленската програма ще бъде готова до средата на месеца. В нея ще залегнат редица социални моменти като въвеждане на образователен ценз при получаването на детски надбавки. Така например семействата с висше образование ще вземат пълния им размер, тези със средно – между 80 и 90%, а онези с основно – 50%. След което Николай Бареков представи идеята за въвеждане на образователен ценз за получаване на детски надбавки. В откритото за медии и граждани събрание присъстваше и активист на ДПС, който се опитваше да провокира лидера на ББЦ, но той беше категорично оборен с аргументи.

“Аз имам много гласове точно в градове като Казанлък, защото те бяха центрове на култура и производство, но когато започнаха промените, бяха сред най-пострадалите. Омръзна ми да участвам в този маскарад. Ако някой знае повече за схемите на онези, които ни управляваха досега, това съм аз. Познавам онова, което правят в детайли – знам откъде крадат и как крадат, колко фирми слагат в “Южен поток”, колко в строителството и обществените поръчки и къде отиват парите. Мога да ги спра, но ми трябва доверието на българския народ” – каза Бареков.

Служебното правителство има една основна задача – да подготви изборите. То ще има пълната ни подкрепа, ако намери начин как да отвори КТБ и хората да могат да си вземат парите, каза Бареков в отговор на въпрос на член на партията. “Тази банка е особено важна за регион като вашия, защото оръжейната ни индустрия, която е основна за градове като Казанлък, работеше с нея. Причината за това е, че никой по света, поради съображения за национална сигурност, не желае да работи с чужда банка, а КТБ беше една от малкото български и заради това беше свързана и с този тип производство” – мотивира се Бареков.

По отношение на раздялата с ВМРО председателят на “България без цензура” обясни, че реалният принос на воеводите на евроизборите е бил много малък. “Това подразни нашите структури и се взе решение на следващия вот да се явим с нашата си регистрация. След това последва едно мълчание от лидера на ВМРО. Направих невъзможното и гарантирах за Ангел Джамбазки да влезе в най-елитния европейски политически клуб и получих благодарности, които са точно в стила на воеводите” – каза Бареков.

В Казанлък лидерът на ББЦ беше посрещнат много топло и получи букет от рози. “Няма как човек, който е обичан, да не получи рози, особено в град като Казанлък” – каза Бареков.
#

социални бутони

5 коментари on “Какво каза Бареков на срещите със симпатизанти в Чирпан и Казанлък”

  • Траян wrote on 7 август, 2014, 12:04

    Харесва ми , че обиколките на ББЦ из страната не спират. 

  • Ани wrote on 7 август, 2014, 12:07

    Докога ще позволяваме тези, които ни управляваха досега, да крадат от нас?

  • Ивелин wrote on 7 август, 2014, 12:11

    Хора от всяка възраст приветстват Бареков, защото той се изправя срещу ДПС и ГЕРБ.

  • Шоко wrote on 7 август, 2014, 12:17

    Аз искам промяна! Кой иска да живее по този начин още години наред , а това ни предлагат герб ако се върнат

  • milenkorak wrote on 7 август, 2014, 15:01

    Като гледам от фотосите, то май това са си селски вечеринки и вместо музика, Дудука ги омайва с приказки от ранния соц. Ами който иска нека да му вярва, защото Бареков си прави милионите от тези наивни симпатизанти. Те го избират, а той от тук щипне милионче, от там две и един такъв весел, засмян, как да не му вярваш.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн