Има “Бук”, няма “Бук”, или митарствата на една бойна машина на Украинската армия

STZAGORA.NET
На 14 юли по данни на Министерството на отбраната на Руската федерация спътникова фотография фиксира украинска бойна машина от зенитен ракетен комплекс “Бук”, паркирана на площадка, отдалечена на 5 км северно от Донецк:

На 17 юли, денят, в който пада малайзийският “Боинг 777″, “Бук”-ът вече го няма там:

Но се появява на 50 км източно от Донецк, край село Зарощенское, точно под международното въздушно трасе на гражданските полети и недалеч от мястото, където се разбива малайзийският “Боинг 777″. Това е близо до позициите на опълченците (сепаратистите, според другата терминология):


Привечер същия ден самолетът е свален и се разбива. По това време към него се е приближил украински СУ-25. Дистанцията между изтребителя СУ-25 и Боинга е от 3 до 5 километра. Това е зона на абсолютно сигурно поражение на ракетите “Въздух-въздух”, носени от изтребителя. Техният обсег е до 12 км.

На 18 юли този същия “Бук” вече го няма в полето край Зарощенское, според сателитната снимка. Изчезнал е, т.е. – преместили са го:

Една от лансираните през последните дни версии за свалянето на гражданския полет е следната: Гърмят по него с “Бук”, но пропускат целта, или пораженията са недостатъчни заради многократното подсигуряване на системите му. Затова пращат изтребител да довърши започнатото. Той го сваля.

С каква цел? Версиите са две:

1. Очаквали са да прелети самолетът на Владимир Путин – борд №1 на Руската федерация, който същия ден се връща от Латинска Америка, и са му устроили засада. Маршрутът му се е пресякъл с този на сваления “Боинг” някъде над Варшава, и е възможно да са ги объркали кой кой е:

“Источник в Росавиации на правах полной конфиденциальности сообщил «Интерфаксу», что существует вероятность того, что целью украинской ракеты – наземной или выпущенной с военного самолета – мог быть самолёт президента России Владимира Путина. «Борт номер один и малазийский Boeing 777 пересекались в одной и той же точке и на одном эшелоне. Это произошло близ Варшавы на 330-м эшелоне на высоте 10 100 метров. Борт номер один был там в 16:21 мск, малазийский самолет – в 15:44 мск», – пояснил источник. По его словам, контуры самолётов в целом похожи, линейные размеры также весьма схожи, а раскраска на достаточно отдалённом расстоянии практически идентична.”

2. Крупна преднамерена международна провокация, за да хвърлят вината върху Русия.

Можем да предположим и друго, което изглежда по-вероятно:

Вместо да води учебна стрелба, неопитен украински зенитчик изстрелва истинска ракета по тренировъчна цел, за каквато използва прелитащите в този момент над него граждански самолети. По една случайност това е малайзийският “Боинг 777″. Като разбират какво са направили, пращат изтребител да провери какво е състоянието на ударения самолет. Руските системи за обективен контрол засичат сближаването на двата съда в 17 часа и 20 минути:

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн