Временно се затваря общинският пазар за живи животни в с. Могила

STZAGORA.NET
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, с която от 10 юли временно се затваря общинският пазар за живи животни в село Могила, както и провеждането на изложби на животни на територията на Oбщина Стара Загора.

Предприетите ограничения са във връзка с констатираното огнище на болестта „син език” по преживните животни в село Мандрица, община Ивайловград и определянето на Община Стара Загора като „Наблюдавана зона”, заедно с общините Опан, Гълъбово, Братя Даскалови, Чирпан и Раднево.

Собствениците на животновъдни обекти в населените места от общината ще бъдат уведомени за необходимостта от извършване на дезинсекция в и около помещенията за отглеждане на животни, местата за съхранение на тор и местата за водопой. За предстоящите действия ще бъдат уведомени и собствениците на пчелини, с цел предпазване на пчелите от отравяне с препарати.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн