Граждански клуб ЛИПА Стара Загора прави в сряда зоопарка си на открито на Баните

STZAGORA.NET
Граждански клуб ЛИПА Стара Загора ви кани на 25 юни 2014 г. от 16 часа в парка до езерото на Старозагорски минерални бани заедно да отпразнуваме полагането на началото на „зоопарк на открито“. На събитието ще бъдат предадени на кмета на курортното селище птици от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото.

Посетители и туристи вече могат да видят и дори да хранят в езерото 12 зеленоглави патици, които се чувстват там съвсем комфортно. 5-те двойки токачки се чувстват отлично в импровизирано жилище и вече снесоха няколко яйца и очакват скоро поколение. Потомство ще имат и двата бели калифорнийски заека. Ще бъдат донесени и пуснати в езерото още 10 женски зеленоглави патици. Различни партньорски организации ще доставят скоро още птици и други подходящи риби и животни.

Клуб ЛИПА и партньори ще представят следващите стъпки от програмата за развитие на Старозагорски минерални бани – зеленото сърце на Стара Загора, за да станат те още по-еко и още по-привлекателни за старозагорци и за гостите на общината от страната и чужбина, съобщи председателят на Клуба Олег Стоилов.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн