Кметът на Стара Загора Живко Тодоров сезира прокуратурата за нерегламентирано запечатване на вратата на кметския наместник в с. Плоска могила

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров сезира прокуратурата за нерегламентирано запечатване на вратата на кметския наместник в с. Плоска могила в изборния ден.

Около 11.00 ч. днес в кметството на селото пристигнал наблюдател към Секционната избирателна комисия, който принудил Недко Леонардов, кметски наместник на с.Плоска могила, да напусне района на кметството. По негово настояване председателят на СИК запечатал кметския кабинет с лента, подпечатана с печата на секционната избирателна комисия.

Комисия, изпратена от кмета на Стара Загора, е съставила протокол за деянието, който заедно с писмено обяснение на кметския наместник и снимков материал са предоставени на прокуратурата.

В сигнала си до Районна прокуратура Стара Загора Живко Тодоров настоява за извършване на проверка и образуване на досъдебно производство, при наличие на необходимите предпоставки.

* * *
Към 17.00 ч. избирателната активност в Община Стара Загора е 29,39%. Гласувалите са общо 43 003 избиратели.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн