И днес се издават удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти

STZAGORA.NET
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Стара Загора издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУП и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 25 май 2014 г.

ОДМВР – СТАРА ЗАГОРА ПРИПОМНЯ, ЧЕ:

* В изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети;

* Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване;

* Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите);

* Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

* Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

На телефон 02 982 22 32, факс 02 982 56 46 и на E-mail: izbor@mvr.bg гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаване сигурността и обществения ред при провеждане на изборите за членове на Европейски парламент.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн