Избирателната активност в 13.00 часа е 19.40% в областта, 18.52% в Стара Загора

STZAGORA.NET

Една от новопостъпилите жалби в РИК – Стара Загора (общо 8 сигнала и жалби от сутринта) има такава за предварително полагане на печат върху бюлетините в 11-та секция в Раднево и за диктувани на глас лични данни на избиратели между членовете на същата СИК. Но тъй като жалбата не съдържа конкретни данни на кои лица са диктувани личните данни, е отхвърлена като неоснователна.

В старозагорски вестник, излязъл в петък, който се продава и днес, има брошури на една от партиите, гласи друга жалба.

В с.Дунавци пък секретарят на кметството влизал в избирателната секция, гласи друга жалба. Но не е потвърдено, че влизането е станало в ролята му на служебно лице, а не на гласоподавател.

Има и сигнал за това, че в с.Плоска могила е било запечатано кметството, в което се намира избирателна секция, който се проверява в момента. Междувременно лепенката е била свалена. Сигнал е постъпил и за придружители в Дома на инвалида в Стара Загора, които предварително не са били регистрирани като такива, а като помагачи в избирателната секция.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн