ГЕРБ с извънредна пресконференция – БСП изрисували целия квартал “Лозенец” със своя номер в бюлетината

STZAGORA.NET


Извънредна пресконференция на ГЕРБ – Стара Загора събра медиите в предизборния щаб на партията в 19.00 часа тази вечер. Причината – от БСП са изрисували днес уличните платна, водещи към избирателните секции, както и стълбите, оградите, фасадите и портите – навсякъде, където може да се пише – с номера, под който е тяхната листа в бюлетината за Евроизборите.

“Когато на последната ни пресконференция си задавахме въпроси тук кой има интерес от това, полицията в Стара Загора да не спази закона, да се изправи срещу заповедта на кмета и да даде кураж на всички, които нарушават закона по някакъв начин, стигнахме до извода, че единствено тези политически партии, които получават най-силна подкрепа в “Лозенец”, имат интерес от това нещо. Сега ще ви дадем доказателство кои са тези, които в настоящия етап използват методи, които, добре, можем да приемем, че не са нарушение на закона, но те са за нас странни, те са нецивилизовани. А бих ги определил и като вандалски акт”. Така председателят на Общинския предизборен щаб на ПП ГЕРБ Емил Христов въведе медиите в същността на случилото се.

“Ето тук ще ви покажем – продължи Емил Христов, – коя е политическата сила, която има интерес “Лозенец” да гласува за нея. Която използва всякакви методи да каже: “Ние сме зад вас, нарушавайте закона (защото това също е вандализъм) – и няма да има последствия. Стига да гласувате ето с този номер, който е показан тук”.

“Всички сме изумени – добави той, – защото досега никой не си е позволявал по такъв груб начин да погазва всякакви норми на общуване между политическите партии, между гражданите и политическите партии. И да насажда много интересни взаимоотношения между самите граждани. Приканваме останалите политически партии все пак да се вслушат в гласа на здравия разум и да прекратят в оставащите дни всякакви опити да се правят инсинуации и нарушения от типа на Костинброд. Защото това, тази наглост вече, този вандализъм води единствено към това – към

Според председателя на Областния предизборен щаб Пламен Йорданов е налице нарушение на закона. “Това е едно безобразно отношение към общинската собственост – каза той. – Всички говорим за това, че трябва да живеем в един по-чист, по-красив град, а в случая някой си е позволил да направи една пътека към всички избирателни секции. Защото нашарените улици са пътищата към секциите. Едно такова упътване към тях по този грозен начин. В началото казахме, че кампанията започва безобразно. Тя продължи и свършва така. Само ще напомня, че миналата година по подобен безобразен начин миналата година от същата политическа сила си позволиха да блокират автомагистрала “Тракия” в деня за размисъл. Тази година сценарият е друг и Бог знае какво са подготвили пак в деня за размисъл. Но това, което трябва да си кажем ясно и което ние смятаме, е, че явно за тази политическа партия законът не важи. Щом си позволяват да блокират АМ “Тракия”, щом си позволяват да подкрепят беззаконието в Стара Загора и по измислени причини на гърба на старозагорския гражданин спря събарянето на незаконните постройки в “Лозенец”, щом по този начин се погазва общинската собственост и по този грозен начин се обрисува целият град, то явно за тях закони няма, закони не важат.”

“Ние още когато полицията отказа да предприеме действия по охрана на събарянето на постройките в изпълнение на закона, имахме подозрения кой стои зад това и чий интерес стои зад това. Смятам, че с тези цифри, с тези надписи едно нещо стана пределно ясно – и това е политическата партия, която всъщност има интерес и стои зад това, незаконните ромски къщи да не бъдат съборени. За нас това е повече от безобразно и недопустимо. И смятаме, че не само ние като опоненти, но и всички граждани трябва да осъдят остро това деяние, защото не може по този начин да се живее в 21 век” – заключи Пламен Йорданов.

“Не сме обмисляли засега да сезираме органите, защото извършителят в случая може да бъде оспорван – уточни Емил Христов. – Това се случва много често. Но си мисля, че винаги, когато стане дума за нарушение на закона, за изкривяването му в собствена изгода, БСП са гениални. Те са изключително креативни, когато става дума за такива неща. Никой не се е сещал досега да прави нещо подобно в собствена изгода. Те наистина надминаха себе си в тази предизборна кампания. Но аз призовавам гражданите – нека да излязат и да им покажат, че повече не могат да използват всякакви трикове и всякакви методи, за да манипулират включително и ромската общност. Между другото в другите градове полицаите не са събирали лични данни от работещите по шатрите доброволци. Предполагам, че това също е старозагорски патент.”
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн