Червена панделка от цветя и паметна плоча в Деня за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН в Стара Загора

STZAGORA.NET

С червена панделка от цветя и паметна плоча в парк „Зеленият клин“ в Стара Загора отбелязаха Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 18 май.

В акцията се включиха младите доброволци от клуб “Зараза”, подкрепени от Община Стара Загора и Регионалната здравна инспекция.

Те организираха вечер на съпричастност в градинката “Пингвините”, където всички желаещи можеха да проверят безплатно и анонимно своя HIV статус в мобилен кабинет.

Международният ден за съпричастност към засегнатите от HIV/СПИН има за цел да насочи вниманието към ежедневието и проблемите на хората, живеещи с HIV/СПИН, на тези, които не са сред нас, победени от коварната болест, на техните близки, роднини, приятели, лекуващи, грижещи се…

“Отделете време и помислете за тези, които живeят с HIV/СПИН. Тези хора са сред нас и се нуждаят от нашата толерантност и подкрепа. И колкото и да сме различни, независимо от нашия пол, възраст, професия и социален статус, всички ние живеем в свят, в който HIV съществува и всички ние носим отговорност да помним и да реагираме, защото животът е безценен” – с този призив младите доброволци се обърнаха към старозагорци.

Клуб “Зараза” работи от Програмата на Министерството на здравеопазването – “Превенция и контрол на HIV/СПИН”, Компонент 7, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн