Бареков дари лични средства на пострадалите от смерча

STZAGORA.NET
Останалите да последват примера ми, призова той опонентите си

С дарените средства пострадалите ще могат да посрещнат поне първите си и най-неотложни потребности. Снимка: България без цензура*

Николай Бареков отиде с лично дарение в пострадалото от смерч софийско село Чепинци. Лидерът на „България без цензура“ влезе в двете най-пострадали от бедствието къщи, които са с отнесени покриви. „Не идвам с празни ръце само да ахкам. От това няма смисъл. Давам пример на другите партии. Нека дадат от субсидиите си и да помогнат на хората“, призова той.

Бареков предостави по 500 лв. на най-пострадалите семейства и по 200 лв. – за къщите с по-малки щети. „С тези пари ще можете да си помогнете поне в началото“, каза той на засегнатите от бедствието. Депутатът Светлин Танчев, който също дойде с Бареков в Чепинци, коментира, че с тези пари хората могат да си направят поне проектите и да извадят данъчни оценки и другите документи, които общината им изисква, за да кандидатстват за обезщетения. Пред него хората се оплакаха, че държавата дори не им е помогнала все още за щетите, нанесени от взривовете в Челопечене, които избухнаха преди 6 години.

„Адът дойде за около минути“, разказа пред Бареков 69-годишната Елисавета Данаилова. Смерчът откъснал покрива на дома й и го захвърлил в двора на съседите. Дебели греди са натрошени като сламки, обясни жената. Тя се оплака, че 30 години със съпруга й са строили къщата, а стихията я е разрушила само за един миг. Около 20 хиляди лева са ни нужни сега, за да я спасим с нов покрив. От общината ни дадоха само найлони, за да покрием, оплака се Елисавета. „Ако всички депутати и политици, които идват тук, донесат колкото Вас, ще си оправим къщите за един ден“, коментираха съседите от отсрещната страна, които също са останали без покрив.

„Проблемът е, че в държавата се краде и то на едро – по 10 милиарда годишно. Краде се от вас, от тази улица, за която някой е обещал да я ремонтира, взел е парите и ги е откраднал“, коментира Бареков, застанал пред разрушените къщи на неасфалтираната улица.

„Две правителства излъгаха Дивотино, че ще помогнат след земетресението. Дано не се повтори това и с вас. Аз след този случай повече няма да допусна грешката да ставам говорител на политици извън нашата партия. Затова идвам тук с лични средства и с лична помощ. И да не се чудят защо пълним залите – защото сме винаги при хората и при техните проблеми“, обясни в Чепинци Бареков.

Източник: България без цензура
#

бутони за споделяне

2 коментари on “Бареков дари лични средства на пострадалите от смерча”

  • Tanq wrote on 16 май, 2014, 18:04

    Поне той е помогнал.

  • Ани wrote on 16 май, 2014, 21:54

    Браво на Бареков


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн