Среща на двама от листата на АБВ с избиратели в Стара Загора премина под знака на номер 13

STZAGORA.NET


Третият и 13-ят в листата на коалиця АБВ за евроизборите Константин Проданов (вдясно на втората снимка) и Ивайло Русчев (правият на първата снимка) се срещнаха днес със активисти и симпатизанти в Стара Загора. Така местната структура на оглавяваното от Георги Първанов движение отбеляза 13-я ден в месеца на вота, в който АБВ ще се яви с яркия и запомнящ се номер 13.

Трифон Митев представи кандидат-депутатите в Европарламента с думите: “Това са двама умни млади мъже, които имат своята представа за европейското бъдеще на България, а в частност – и на Стара Загора”.

“Бях на кръстопът дали да остана в Англия или да се върна в България – разказа за себе си 26-годишният Ивайло Русчев, завършил образованието си в Лондон и специализирал в Китай. – И на двете места имах нелоши оферти. Както можете да се досетите, в Англия заплащането беше доста голямо. Но въпреки това се върнах, защото обичам родината си, но не си харесвам държавата. Това е и една от причините, поради които приех да съм част от листата на АБВ. Просто нещо трябва да се промени, и то трябва да се промени веднага. Трябва да спрем да гоним младите, трябва да ги задържаме в България, трябва и да върнем тези, които са тръгнали.”

37-годишният Константин Проданов, финансист и икономист, е работил 10 години в най-реномираните международни инвестиционни банки в Япония, след като е станал там магистър по икономика. В момента е главен мениджър в инвестиционна компания в България. Преди това е бил съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов (2011-2012).

“Върнах се в България, както и Ивайло, воден от носталгията – разказа Проданов. – Но това, което заварих тук, също не ми хареса: държавата се разпада, има все по-малко българи в нея, читавото изтича в чужбина, а тук крадците на милиони се разхождат безнаказано. Бедните, хората с най-ниски доходи, плащат най-много. Това са все неща, които не са неизбежни, каквото и да обясняват някои. Това може да се промени, и то от нас. Никой друг няма да дойде да ни свърши работата, не ни е виновен Брюксел, не ни е виновно Турското робство, ченгетата и прочие. Нещата са в наши ръце. Но както каза и Ивайло, трябва да действаме сега. Това минава през национално съгласие, през професионализъм. Трябва да върнем експертите в правенето на политика и да оставим на по-заден план професионалните политици, чието персонално оцеляване зависи от това, да са във властта. И най-вече ние, като леви хора всичките, трябва да признаем, че България, каквото и да се говори, не е достатъчно социална държава, не е достатъчно солидарна държава, не е държава на равните шансове. Един, роден в гетото, няма същите шансове като един, роден в затворения комплекс на милионера Плевнелиев. Всички тези неща минават през леви политики. Те трябва да се коригират през по-засилена държавна намеса и в икономиката – не да диша във врата на хората и на бизнеса, а да им помага там, където те не могат да се справят, и да изравнява шансовете. И това ще се опитаме да направим” – каза Константин Проданов.

След встъпителните думи на двамата кандидати за място в Европарламента последва едночасов разговор с участниците в срещата, голяма част от които бяха млади хора, тепърва започващи професионалния си път.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн