Над 1200 души посрещнаха Бареков и коалиционните му партньори от ВМРО, ЗНС и “Гергьовден” в Габрово

STZAGORA.NET

Над 1200 души изпълниха залата на Дома на културата в Габрово, за да чуят посланията на ББЦ и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и “Гергьовден”. Не успяха да влязат много желаещи и останаха отвън да дочакат лидера на ББЦ. Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна, каза Николай Бареков. Той разказа, че депутатът Румен Йончев е бил питан в парламента дали публиката, която изпълва залите, пътува от град в град с него. И задочно отвърна на статуквото: “Хората са мотивирани от едно – желанието да си върнат държавата”.

Дневният ред на хората не е този, който е на българските политици, каза лидерът на “България без цензура”. Днес с хората от работещата класа и бизнеса говорихме за това как да върнем младите хора у нас, за работни места и за заплати, сподели той. През това време в парламента са се разправяли да подаде ли оставка Мая Манолова и дали ще има по средата на предизборната кампания вот на недоверие, допълни Бареков и попита: “Какво си мислят тези хлебарки, които плъзнаха прекалено много в кухнята на българския народ?”

Лидерът на „България без цензура” повтори, че депутатите, подкрепящи партията, ще напуснат парламента, а народният представител Румен Йончев, който е лидер на ЗНС и четвърти в евролистата на коалицията, бе категоричен, че е време парламентът да престане да работи на празен оборот. „Днес парламентът загуби един в безсмислен дебат, посветен на Мая Манолова – похарчени бяха маса пари на българския данъкоплатец, а ефект – никакъв, коментира той. Според него предизвестен и безсмислен е и внесеният от ГЕРБ вот на недоверие – изхода го знаем, вотът няма да успее, но парите на хората ще бъдат прахосани. Йончев разказа и за внесения днес законопроект за прекратяване на произвола на Частните съдебни изпълнители.

25 години нас все ни разделяха. За това време политиците си направиха един параван, зад който крадяха, каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Ако на всички нас това ни е омръзнало, нека си спомним приказката за неволята и да не чакаме Москва, Брюксел или който и да било друг, а сами да си свършим работата, призова воеводата.

За 25 г. българският Манчестър не е произвел и едно парче плат, очерта тъжната действителност в Габрово Каракачанов. И защо е това – защото повярвахме в догмите за ляво и дясно, а сега нашите представители в ЕП се държат като чужденци спрямо народа си, като че ли той е съставен от аборигени, заключи той.

Защо се претендира, че Габрово се е справил най-добре с усвояването на парите от еврофондовете? Защо няма един метър, положен от габровска фирма?, попита Ивелина Йосифова, председател на областната структура на ББЦ в Габрово и кандидат за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и “Гергьовден”. По думите й в града са усвоени 200 милиона лева, а улиците тънат в мизерия и следва санкция от 15 млн. лева, паралелките в училищата са празни, а градът се е обезлюдил.

Старата тройна коалиция се опитва отново да пъпли към властта. Вижте срещу кого сме изправени ние – срещу претоплената супа от старата Тройна коалиция, констатира в Габрово председателят на “Гергьовден” Драгомир Стефанов.

За мен е чест да съм в Габрово, градът, който е така близо до Шипка, обърна се към габровци зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Там срещу 35-хилядната армия на Сюлейман Паша се е бил един руски полк и българското опълчение. Те са се били не само за това, България да се създаде наново, но и да не погине Габрово, каза Петров и съжали, че днес градът изобщо не е най-богатият, какъвто е бил по онова време.

Нека на 25 май с бюлетина 28 да кажем “Не на това управление!”, призова гражданите на Габрово Росен Петров.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн