Руският Академичен ансамбъл за песни и танци на МВД гастролира с Йосиф Кобзон в България от 13 до 17 май

STZAGORA.NET

Академичният ансамбъл за песни и танци на войските на руското Министерство на вътрешните работи (МВД) ще изнесе поредица от концерти в България от 13 до 17 май. Гастролите са в Пловдив (13 май), София (14 май), Велико Търново (15 май), Варна (16 май) и Бургас (17 май).

Ансамбълът за песни и танци на МВД е професионален колектив, създаден през 1973 година под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). Оттогава Ансамбълът е изнесъл над 7500 концерта, на които са присъствали 23 милиона зрители в повече от 50 страни, между които Германия, Италия, Франция, САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния Изток. През 1988 г. Ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква папа Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на Ансамбъла са удостоени с почетни звания “заслужил” и “народен артист” на Руската федерация.

Пред българската публика Академичният ансамбъл ще се представи с руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като „Ой, цветет калина”, „Очи черные”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, „Подмосковные вечера”, „Катюша” и много други, както и с нов репертоар, в който освен популярните военни песни са включени и известни арии из опери.

Концертите ще преминат със специалното участие на Йосиф Кобзон.

100-минутен клип с най-популярните изпълнения на Ансамбъла на МВД може да се види тук: http://www.youtube.com/watch?v=PvEP4CFYY_s
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн