Николай Бареков: “Да върнем казармата, за да не станем нова Украйна!”

STZAGORA.NET
“България без цензура” и Движение “Гергьовден” дадоха обяд на 150 генерали и призоваха за нова национална доктрина

Само възстановяване на българската армия може да ни спаси от сценарий, като този в Украйна. Това заяви Николай Бареков по време на традиционния гергьовденски курбан за здраве, който “България без цензура” и коалиционният й партньор Движение “Гергьовден“ дадоха в София. „Това, което се случва в Украйна, може да стане и в България, ако разчитаме само на нашите съюзници. Някой опази ли територията на Украйна?“ – попита лидерът на ББЦ. Той отсече, че единственото, на което ние можем да разчитаме, ако някой посегне на нашата територия, е собствената ни армия. Затова нaстоя за незабавното й възстановяване, което трябва да започне с връщане на казармата. „Ако една армия е в бойна готовност, няма как няколко човека с картечници да свалят нейните хеликоптери – посочи той. – Без казарма няма армия, тя е фундаментът на армията и аз гарантирам, че ако хората ни изберат на 25-ти май и на предсрочни парламентарни избори, на парада ще маршируват няколко хиляди войници и лично аз ще го водя” – обеща Бареков и посочи, че другата алтернатива е това, което прави Плевнелиев.

Бареков отново подчерта, че за Украйна е необходима позиция на ЕС и че е нужно българското правителство да се размърда и президентът да свика КСНС. Той призова да се помогне на етническите българи да се върнат у нас, като им се осигурят паспорти и транспорт до България.

„Не може да храним сирийските бежанци, а българи да умират на една ръка разстояние. Западна, Североизточна България и Странджа-Сакар са готови да ги приемат. Това са етнически българи, които могат да подобрят работната сила в България. Не може eтнически българи да избират дали да живеят в Украйна или в Русия, тяхното място е в България, в ЕС“, отсече лидерът на ББЦ.

Заедно с коалиционния си партньор Движение “Гергьовден”, ББЦ раздаде днес за празника около 30 курбана в цялата страна, платени с лични средства. В София това стана в храм „Св. Георги“. Три агнета осигуриха ББЦ и Движение “Гергьовден”, а Бареков лично грабна черпака у се включи в раздаването на курбана. Той разказа за разрухата в Северозападна България, където бе през последните дни и използвайки символиката на днешния празник констатира: “Змеят е изял 1/4 от България”.

След курбана Бареков покани на Гергьовски обяд генералитета на „България без цензура“. В партията на ръководни постове има над 20 генерали, между които ген. Димитър Цветков, ген. Люцкан Люцканов, ген. Валери Григоров и ген. Людмил Ангелов, който 15 г. е бил зам.-директор на българското разузнаване. На обяда се събраха над 150 генерали и полковници от БA, които се обединиха около тезата, че страната се нуждае от доктрина за националната сигурност. Гости бяха и коалиционните партньори на партията – лидерът на “Гергьовден” Драгомир Стефанов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който отбеляза, че след 20 години реформи българската армия не е в състояние да изпълнява своите функции – да защитава националната сигурност и териториалната цялост на страната ни.

“Това събрание на генералитета и полковниците, които ни подкрепят, е за поставяне началото на сериозен дебат за възстановяване на българската армия и българската национална сигурност като национална доктрина”, заяви Бареков. Сигурността на България е дело на самата България, допълни той и заяви, че макар да сме член на НАТО и ЕС, не бива да занемаряваме нашите служби за сигурност, армия и разузнаване.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, който е и офицер, прочете авторско есе за прочутата българска атака на нож. Той разказа и за своя баща, който е полковник, и за прадядовците си, участвали във войните.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн