Със средства, дарени от ГЕРБ, бе отворена за посещения стаята на Левски в манастира „Св. Атанасий”

STZAGORA.NET

Хората изчакваха търпеливо реда си, за да разгледат обновената стая, дала навремето убежище на Васил Левски

Старозагорецът Пламен Русев, кандидат за евродепутат: ГЕРБ подпомага строежа и ремонта на стотици църкви и манастири в страната

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Пламен Русев посети най-стария манастир в Европа „Св. Атанасий” край чирпанското село Златна ливада. Днес бе храмовият празник на обителта и стотиците му посетители, които идват от цялата страна, видяха промяната в неговия облик.

През август миналата година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи дарение от името на партията в размер на 25 000 лв. за спешни ремонтни дейности на манастира. С предоставените средства бе реставрирана рушащата се постройка, в която е отсядал Дякона Левски. По време на храмовия празник гостите на „Св. Атанасий” за първи път имаха възможността да посетят стаята-музей и да се докоснат до живота и делото на Апостола. Пред постройката през целия ден се извиваше опашка от желаещи да надникнат вътре.

„Последователна политика на ГЕРБ е да подпомага както строежа, така и ремонта на стотици църкви и манастири в страната, които са оставени да се рушат”, подчерта Пламен Русев. Той посочи, че само в Старозагорска област за по-малко от година са дарени 75 000 лв. – за новостроящия се храм „Св. Игнатий Старозагорски” и за „Свети Атанасий” край Златна ливада.

Крилото на манастира със стаята-убежище на Левски преди ремонта

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн