Военните от 2-ра бригада проведоха турнир по стрелба по случай 6 май – Ден на храбростта и на Българската армия

STZAGORA.NET


Турнир по стрелба бе организиран от ръководството на старозагорската Втора механизирана бригада на Гарнизонния учебен център „Люляк” по случай 6 май – Ден на храбростта и на Българска армия.

В надпреварата, протекла в два етапа – бърза и прецизна стрелба, се включиха 12 състава от военни формирования в Стара Загора, Ямбол, Хасково и с. Свобода, отбор на офицерите от запаса, както и отбор на Областна администрация – Стара Загора.

Отборните първенци от Военно формирование 24620 – Свобода, получиха грамота за представянето си от полк. Недялко Ников – зам.-командир на Втора механизирана бригада, и шампионска купа за триумфа си от Ивилина Станева, директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация Стара Загора. Купи и медали заслужиха и победителите в индивидуалните стрелби при мъжете и жените. Представянето на тима от Областната администрация бе определено като „достойно” от полк. Недялко Ников, който изрази увереност, че с повече тренировки резултатите несъмнено ще бъдат подобрени в следващите турнири.

Паралелно със състезанието по стрелба се проведе и турнир по минифутбол между отделните военни формирования, който също е част от програмата за отбелязване на 6 май.

След края на турнира Областният управител Живка Аладжова изпрати поздравителен адрес до полк. Недялко Ников и до всички военнослужещи, участници в състезанието. „Позволете ми да използвам случая, че съвсем скоро ще отбележим 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, за да пожелая много здраве на всички бивши и настоящи военнослужещи, които години наред са служили всеотдайно в изпълнението на поставените задачи. Бъдете все така отговорни към нелеката мисия, която сте избрали за себе си”, се казва в поздравителния адрес.
#

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Военните от 2-ра бригада проведоха турнир по стрелба по случай 6 май – Ден на храбростта и на Българската армия”

  • Светослав Миладинов Боянов wrote on 9 юни, 2016, 17:53

    Много се радвам, че открих нещо за ротния си командир тогава л-т Недялко Ников. Той беше ротен командир на първа мотострелкова рота от първи батальон на под.22120 гр.Симеоновград. Имам най-хубавите спомени с полк.Недялко Ников и се гордея, че съм имал честа да познавам този отличен командир.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн