Ген. Михо Михов, АБВ: Партиите да включват в листите си военни – те никога не са изучавали дисциплината „корупция“

STZAGORA.NET
„Във времеви план съм съучредител на АБВ от 2010-2011 година. Понеже съм последователен и системен сега отново съм там. В качествен план искам да окуража моите колеги в армията, които са готвени като държавници, да участват във властта. Българският военен е готвен за държавник, не само да борави с оръжията“. Това заяви в студиото на „Всяка неделя” генерал Михо Михов, кандидат за евродепутат в листата на АБВ. В ефир той предизвика политическите партии да включат в листите си представители на армията, „защото те никога не са изучавали дисциплината „корупция““, каза генералът.

В коментар на изявлението на председателя на БСП, че листата на АБВ е слаба, ген. Михов каза, че никой не трябва да оценява чуждата листа. Всеки да гледа и да оценява своята.

Ген. Михов коментира, че двубоят на високото ниво на политическите жокери не му допада особено. „Иска ми се на тези евроизбори личните двубои да бъдат решени на друго място. Това е въпрос на нравственост“, обясни той. Ген. Михов е на мнение, че народът е оставил твърде дълго на едни и същи позиции „несменяемите”. Той е категоричен, че появата на нови политически формации ще даде възможност на избирателите да разпределят правилно гласовете си и да се приложи реално до европейската демократична система.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия заяви, че не воюва със Станишев, нито с хората от БСП. „АБВ няма да приложи маньовъра на коча – да заобиколим БСП отляво или отдясно, нито да мине през БСП. По-важно е държавата да стане социална, а тя няма как да стане такава без възстановена икономика и силни въоръжени сили“, коментира ген. Михов.

Ген. Михо Михов каза, че не смята, че АБВ и БСП нямат перспектива за в бъдеще, защото в ЕП ще бъдат заедно. Но допълни, че проблемът на БСП вече 25 години е заразителен с това, че пропагандира демократично общество в България, а в същото време демократичното общество в прехода не се състоя по партийна вина. „Не само на БСП, но тя е заразителен пример. Вътрешнопартийното строителство възпря демократическия централизъм. Същите партийни кадри стават държавници след изборите. Няма как тази идеология и това възпитание да не се пренесе в държавата”, каза ген. Михов.

По повод изявлението на държавния глава, че Русия ни разузнава със самолети и така иска да изтощи военната ни авиация, ген. Михов цитира китайския стратег Сун Дзъ: “Изкуството на войната учи да се осланяме не на вероятността противникът да не се яви, а на собствената си готовност да го посрещнем. И не на вероятността да не нападне, а на обстоятелството да направиш позициите си непревземаеми“.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия коментира, че ако Русия ни разузнава със самолети – това е нормално, ние сме външна граница на ЕС – ние все още обаче имаме авиация, но ако тръгне да разузнава с подводни лодки, нямаме нито една. Възгласът „да се помолим – не ни изтощавайте, щото нямаме гориво“, не е нормално, коментира авиаторът.

По повод изказването на военния министър Найденов, че руските самолети ни провокират ген. Михов коментира: „Ние как разузнавахме Турция и Гърция през Студената война. Нормално е сега да разузнават. Сега може би сме на границата на горещ мир. България трябва да поддържа висока боеспособност и не бива да отива до такава малочисленост на своята армия от 26 хил. души – това ме обезпокоява, тъй като няма резки движения и изказвания от сегашното правителство в тази посока”. И допълни, че ако план 2014 се изпълнява, до края на годината трябва да бъдат съкратени още 1000 военнослужещи.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн