Организират кампания против женския алкохолизъм

STZAGORA.NET
Превантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотичните вещества и Регионалната здравна инспекция – Стара Загора организират кампания „Жените и алкохолът”- Нека помислим заедно за „Нея”. Тя ще се проведе в парк „Пети октомври” на 26.03.2013 г. от 12:00 ч.

Предвидени са безплатни консултации и информация за желаещи и нуждаещи се хора, относно опасността от злоупотребата с алкохол, демонстрация на алкоочила за влиянието на алкохола, разиграване на ролеви ситуации от младите доброволци от Младежкия общински съвет по наркотични вещества, с компетентната помощ на специалистите, в подкрепа на разбирането, че алкохолът е враг на жените, с цел да се покаже възможно решение и алтернатива на такова поведение. Активисти ще разпространяват здравно-информационни материали за вредата от алкохола.

Ще бъдат демонстрирани алтернативи на зависимо поведение – отворени ателиета за творчески умения, икебана, рисуване върху чаши, ръчна изработка на картички, декупаж и пачуърк, представяне на нови и търсени книги, лесни и вкусни кулинарни рецепти – дар за присъстващите жени, спортни алтернативи, фризьорско ателие, чайна и т.н.

Участниците ще търсят отговор на въпроса „Защо жените пият?“ и какви са проблемите от емоционално естество, които водят до подобни прояви.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн