Художникът Светлозар Недев представя в Гълъбово изложбата си “Космически релации”

STZAGORA.NET

В сградата на общинската администрация в Гълъбово беше открита изложба на старозагорския художник Светлозар Недев (вдясно на снимката). Той представи своята последна експозиция „Космически релации”.

След Прилеп, Скопие и Стара Загора Гълъбово е четвъртият град, в който творецът показва платната. Тридесетте творби са колкото различни като емоция и колорит, толкова и обединени от едно общо послание, насочващо към ефирните и невидими за окото, но зрими за душата духовни трепети.

Картините завладяват с яркото си присъствие и провокират към размисъл. Едва ли някой ще отрече, че те навлизат дълбоко в съзнанието и дълбаят чрез яркостта и своята знакова многопластовост.

Светът на космоса и неговите връзки със самите нас, преплитането и преливането на мъжкото и женското начало, дълбоките знаци, които световете вътре в човека оставят – това са малка част от идеите, интерпретирани със силата на изображението от художника.

Интригуващи и допълващи цялостното възприемане на платната са заглавия като „Дългият път на истината”, „Танцуващи емоции”, „Последният влюбен”, „Страдание и възторг”, „Те са тук”, „Винаги заедно”.

Изложбата беше открита от заместник-кмета Пламен Бараков (на снимката – вляво), който заяви, че е удоволствие за общината да бъде домакин на изложбата.

Управителят на местния вестник – художникът Живко Тенев, представи автора. Той припомни за петте изложби на Светлозар Недев в Москва, за представянията му в Македония и България и за организирания от него международен пленер в Мъглиж.

„Развълнуван съм, защото кариерата ми на фотограф започна именно от Гълъбово през 1987 г.”, бяха първите думи на Недев. Той благодари на общинската администрация за любезното й домакинство и изрази надежда, че платната му ще доставят мигове на наслада у посетителите.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн