Регионалният исторически музей ще отбележи 110 г. от създаването на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия

STZAGORA.NET
На 17 февруари 2014 г. (понеделник) от 10:00 ч. в зала № 33 на Регионалния исторически музей в Стара Загора ще бъде проведена теоретична конференция, посветена на 110 години от създаването на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия. Организатори са Община Стара Загора, РИМ – Стара Загора, Областният съвет Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и военно формирование 24-150.

Във връзка с това в същия ден и час в музея ще бъде открита веществено-документална изложба “110 години слава на тунджанци”. Тя е подредена във фоайето пред зала № 33.

Напомняме, че от 17,30 ч. днес (четвъртък, 13 февруари) в малката зала на второ ниво на Регионалния исторически музей ще бъде открита изложба под надслов „За първи път пред публика. Избрани експонати от времето на траките”, за която съобщихме по-рано.

Изложбата представя предмети от частна колекция, които до момента не са излагани пред публика. В нея са включени керамични съдове, накити и предмети на въоръжението, използвани в периода V в. пр. Хр. – III в. сл. Хр.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн