В Гълъбово ще празнуват Трифон Зарезан в събота

STZAGORA.NET

Домът на културата „Енергетик” и членовете на „Клуб на Лозаря и Винаря” в Гълъбово ще отбележат Трифонов ден и третата годишнината от създаването на клуба. Празникът започва в 10.30 часа в събота (15 февруари) в центъра на града.

Традиционно се зарязват лозята на местния винопроизводител и председател на клуба Петър Тилев. От 11:00 часа ще се проведе конкурс за бели и червени вина, които ще бъдат оценени от технолога от винарна „Домейн Менада” инж. Златко Аладжов. За всички присъстващи на празника ще свири народен оркестър „Настроение”.

Ще бъде избран тазгодишният „Цар на лозята”, който ще положи официална клетва, а миналогодишният ще му предаде короната и ще го короняса с венец от лозови клонки, като му пожелае успешно „царуване” през новия земеделски сезон.

Тържества по случай празника ще има на 14 февруари (петък) в кв. “Митьо Станев” – Гълъбово, в с. Мусачево, с. Мъдрец, с. Медникарово, с. Главан, на 15 февруари (събота) – в гр. Гълъбово, с. Обручище, а на 16 февруари (неделя) – и в с. Искрица.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн