Протестиращи от „Ремотекс-Раднево“ блокираха сутринта пътя за Нова Загора

STZAGORA.NET

Работници от „Ремотекс – Раднево“ излязоха на протест срещу неизплатени заплати и неясното бъдеще на предприятието в понеделник сутринта, като затвориха пътя Раднево – Нова Загора, съобщи Novinite.bg.

„Стана инцидентно. Напрежението нарасна и затова се стигна до тази стъпка. Хората вече не могат да чакат“, каза пред Дарик Дияна Георгиева от Инициативния комитет.

Тя добави, че все още не е ясно какво ще предприемат работниците, които в момента изчакват да видят дали държавата ще успее да придобие „Ремотекс“.

Служителите в радневското предприятие не са получавали заплати от почти година.

Миналата седмица в декларация работниците в „Ремотекс“ обвиниха собственика Сабин Спахиев в умишлено източване на предприятието.

Спахиев е отхвърлил и предложението на държавата за придобиване на предприятието и покриване на задълженията му, надхвърлящи 25 млн. лева, предава БГНЕС.
#fevvНапишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. Авторите запазват авторските си права върху статиите, като носят пълна отговорност за съдържанието им. Издателят получава неограничени права да предлага и разпространява изданието с публикуваните статии. Издателят не носи отговорност, ако авторите са причинили вреда на трети лица.
Powered by уеб дизайн