Указания за кандидатстване за прием в детска градина на децата, родени през 2011 г., чрез електронната система на Община Стара Загора

STZAGORA.NET
Уважаеми родители,

През месец януари 2014 г. чрез електронната система, въведена от Община Стара Загора през миналата година, на https://priem.starazagora.bg/, можете да подавате заявления за прием в детските градини на децата, родени през 2011 г.

Входящите номера на заявленията следват тези от предходната година, т.е. не започват от номер 1. Според правилата, можете да изберете до 6 желани детски заведения, за да увеличите шанса за прием на вашето дете. Това е необходимо, за да бъде класирано при необходимост, по второ или следващо желание. Обърнете внимание на избора на месеца и годината, от които детето ще участва в класиране – стр. 10 от Ръководството за попълване на заявление (Раздел „Начало“):

„Внимание! Това не са месец и година, в които желаете детето ви да започне да посещава детско заведение. Това са месец и година, от които детето ще започне да участва в класирания за прием. Например: Ако изберете м. октомври 2014 г. и има класирания през м. юни, м. юли и м. септември, то детето няма да участва в тези класирания, но ще участва във всички такива след 1 Октомври 2014 г.“

Не е задължително да чакате детето да навърши три години, за да участва в класирането. Условието е детето да навършва три години в годината на прием/регистрация на заявлението.

След попълване на заявление за участие в класиране ще получите входящ номер. С него ще участвате в класирания за прием от месеца и годината, които сте заявили, и по алгоритъма, oписан в Правилата за прием (Раздел „Нормативна уредба”).

Получаването на входящ номер не означава, че детето Ви е прието в детско заведение. За да бъде прието, е необходимо:

1.Да участва в класиране.
2.Да бъде класирано. Резултатите се публикуват в раздел „Резултати от класирания”.
3.Да бъде записано в детското заведение, в което е класирано, в срока за записване, обявен от общината за всяко класиране.

Ако не искате детето ви да посещава детското заведение, в което е класирано, заявителят се отказва от приема, като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания, като подаде ново заявление с нов входящ номер.

В началото на месец май 2014 г. ще се проведе класиране за прием на децата в детските градини и ОДЗ, за всички възрастови групи. Ще можете да редактирате данните в заявленията за прием до 3 дни преди обявената дата на класирането.

В класирането през месец май ще участват всички, в чиито заявления за прием са избрани начални месец и година за участие в класиране месец май 2014 г. или по-рано. В класиране няма да участват заявления, в които началният месец и година следват месец юни.

Всички, които са регистрирали заявления с начален месец за участие в класиране януари 2014 г. или по-рано, НЕ Е НЕОБХОДИМО да ги променят. Те участват във всички класирания от месеца, посочен в заялението, докато детето бъде класирано или навърши максимална възраст за прием в детска градина.

Всички родители, преди класирането, да проверят още веднъж данните в заявленията си и ако трябва да извършат редакция – да преподредят желаните детски заведения, съобразно публикуваните свободни места; да променят начални месец и година за участие в класиране; да отбележат точконосещи критерии и др. Графикът на класиранията ще се обяви допълнително в раздели „Новини” и „Предстоящо класиране”.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн