Журналист от Фрамар – с престижна награда за здравна журналистика

STZAGORA.NET
Статията “Болезненият полет на едно пеперудено момиче” е победител за България в Конкурса за здравна журналистика на Европейската комисия за 2013 година. Статията финалист ще участва в общоевропейския етап на конкурса, чиито резултати ще бъдат обявени на официална церемония в Брюксел, на 7-8 април, 2014 година.

Автор на материала е Цветана Димитрова, журналист от Националния здравен портал Фрамар.бг.

За статията: При хората, страдащи от булозна епидермолиза, възникват мехури по кожата дори при най-лекото триене, например от обличане на дрехи, обуване на обувки или хващане на предмети.

Тя е нелечимо рядко заболяване. Герой на материала е малката Радост – едно обикновено дете, което расте със страшната диагноза в една държава, болна от още по-страшното заболяване… безразличие.

За Цветана Димитрова: Млад журналист с ресор здраве, екология и опазване на околната среда. Желае да промени света с думите си и да го направи едно по-добро място за живот.

Номинациите в сайта на Еврокомисията: http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/2013/winners/index_en.htm

Самата статия: http://www.framar.bg/alternative_link/9632

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн