Община Гълъбово ще изгради нов общински път

STZAGORA.NET

Кметът на община Гълъбово подписа договор за изграждане на нов общински път. Пътят ще се изгражда по мярка 321 от Програма за развитие на селските райони 2007–2013 г. Финансовата помощ за изграждането на новия общински път с дължина 1,6 км е на стойност 2 588 109 лева без ДДС.

Новият път ще бъде изграден от края на ул. “Алеко Константинов” (около болницата) по ул. “Любен Каравелов” до надлеза на източния околовръстен път. Трасето ще играе ролята на западен околовръстен път и трябва да свърже главните пътища, минаващи през Гълъбово: Опан–Гълъбово–Симеоновград, Опан–Гълъбово–индустриална зона–Раднево (ТЕЦ-овете от комплекс Марица-изток).

С изграждането на този път общинското ръководство ще реши някои от проблемите с трафика и тежкотоварните камиони. Голяма част от автобусите и автомобилите, пътуващи за комплекса “Марица-изток”, ще минават по него, а не през града. За жителите от тази част на Гълъбово също ще е едно удобство, понеже повечето улици в този район са от регионалната пътна инфраструктура, която общината няма право да ремонтира.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн