В РУП Гълъбово откриха детска стая за деца в риск

STZAGORA.NET

От днес в Гълъбово функционира специално пригодена стая за разговори с деца в риск, жертви на престъпления, домашно насилие и свидетели на правонарушения. Целта на помещението е да се създаде среда, максимално уютна, където детето да се чувства спокойно и защитено.

Обзавеждането в стаята и нагледните материали са изработени с желание от децата в учлищата на Община Гълъбово. Гости и съучредители на днешното откриване бяха зам.-кметът на Гълъбово Димитър Василев, председателят на МКБППМН, Антоанета Узунова – секретар на местната комисия, Жулиета Господинова – директор на ъдирекция „Социално подпомагане”, общественици и педагози от Гълъбово.

В днешния ден на Св. Архангел Михаил, който е професионален празник на българската полиция, в Районното управление в Гълъбово се случи и друго важно събитие. Гълъбовските полицаи бяха посетени от ученици от 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти клас от училищата в града. Децата бяха посрещнати от началника на полицейското управление главен инспектор Мънчо Мънчев и инспектора на детска педагогическа стая Тодор Кирчев. Всички деца взеха участие в традиционната викторина за спазване на правилата за движение, която провери знанията им по безопасност на движението. Особено внимание бе обърнато на това, как да подават сигнали на тел. 112 и как да търсят помощ от органите на реда. Децата се запознаха и с други дейности на полицията, но най-интересно им бе представянето на полицейската екипировка, която някои от тях дори изпробваха.

Кулминацията в днешната среща, донесла голяма радост на децата, им бе подарена от инспектора по пътен контрол Георги Йорданов, който ги разходи със служебен автомобил с включени светлини и сирени. За довиждане децата получиха подаръци и лакомства.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн