Строят 8 заведения по новата част на магистрала „Тракия”

STZAGORA.NET
Първите три обекта ще са край Нова Загора и Ямбол

Новата част на магистрала „Тракия” няма да остане без бензиностанции и кафенета. В момента се подготвя строежът на осем крайпътни обслужващи комплекси, съобщи „Новинар”, като цитира агенция “Пътна инфраструктура”.

Подготовката за изграждането им е в различен етап. Най-напреднала е работата по три заведения, които ще бъдат край Нова Загора и Ямбол. За останалите 5 обекта е издадено одобрение от АПИ, а процедурата продължава в съответната община, където трябва да се даде разрешение за строеж.

От АПИ не оповестиха какви точно ще бъдат обектите – дали ще са бензиностанции или цели комплекси с ресторанти и магазини. По лот 4 на магистрала „Струма” също има интерес за изграждане на комплекси.

От агенцията съобщиха още, че в момента се рехабилитират общо 1123 км от републиканската пътна мрежа. Предстои да започне и ремонт на третокласни пътища.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн