„КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи спортния празник на хората с увреждания от регион Стара Загора

STZAGORA.NET
С игрите в Гълъбово бе отпразнувана шестата годишнина от създаването на Общинската организация на инвалидите в града

*
Победител в крайното класиране стана отборът от Гурково

Гълъбово, 25 септември 2013 г. Петдесет и петима участници от 10 организации на хора с увреждания от област Стара Загора и група доброволци се включиха в спортния празник, организиран от Общинската организация на инвалидите (ООИ) „Надежда“ в гр. Гълъбово по повод нейната шеста годишнина. Инициатор, вдъхновител и основен спонсор на събитието е „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Това е проект, одобрен от Комитета за корпоративна социална отговорност и Комитета за устойчивост на ContourGlobal. Събитието получи административна подкрепа от Община Гълъбово и нейния екип.

„С този проект оказваме подкрепа на местната общност, като се опитваме да дадем своя принос за социалното включване на хората в неравностойно положение – сподели Гари Левсли, главен изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. – Щастливи сме, че благодарение на работата на нашата електроцентрала успяваме да подкрепяме социално значими проекти за различни заинтересовани страни в област Стара Загора.“

Празникът под мотото „Ние сме различни, но не сме безразлични“ бе открит от инж. Пламен Бараков, заместник-кмет на Община Гълъбово, и Даниел Киряков – Мениджър „Комуникации и корпоративна социална отговорност“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Сред официалните гости бяха също г-жа Янка Петрова, председател на Общинския съвет на Община Гълъбово, и представители на Управителния съвет на Съюза на инвалидите и на регионалния съвет на организацията за Стара Загора.

Програмата продължи със състезания по баскетбол, боулинг, дартс и дърпане на въже. Участниците бяха разпределени в 10 отбора с по пет състезатели, представляващи Гълъбово, Обручище, Главан, Раднево, Стара Загора, ДВХФУ – Стара Загора, Казанлък, Гурково, Николаево и Чирпан. С най-много точки в крайното класиране завърши отборът от Гурково, следван от екипите от Николаево и Раднево. Отборът от Раднево завърши игрите с равен брой точки с отбора на Казанлък, но се класира трети заради спечеленото първо място в състезанието по баскетбол. Специалната награда за най-борбен и атрактивен състезател журито присъди на Златка Асенова от Дневния център за деца с увреждания, гр. Гълъбово. Купата на спонсора бе за Общинската организация на инвалидите „Надежда“ – Гълъбово като признание за успешни партньорски взаимоотношения. След игрите празникът продължи с обяд за всички участници и организатори.

С организирането на спортните игри Общинската организация на инвалидите в Гълъбово осъществи желанието си да даде възможност на своите членове и на тези от другите организации в региона да се откъснат от затворения си начин на живот, да повишат физическата си активност и да създадат нови запознанства. Показвайки способностите си на активни хора, те възвърнаха добрия тонус и самоувереността си, мотивирайки се за нови участия в следващи подобни инициативи.

Ентусиазмът на организаторите обедини голяма част от институциите в града – Община Гълъбово предостави на участниците местния стадион, Многопрофилната болница за активно лечение осигури задължителната за всяко събитие линейка, като доставчиците от региона също дадоха своя принос към тази социално значима инициатива. За настроението на състезателите и публиката се погрижиха мажоретките от СОУ „Васил Левски“.

През 2012 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи празника, с който бе отбелязана петгодишнината на Общинската организация на инвалидите в Гълъбово. Тази година компанията разшири своята подкрепа и със закупуването на народни носии, с които членове на организацията участваха във фолклорния фестивал в Неделино.

Крайно класиране в отделните състезания:

Баскетбол
Раднево
Казанлък
Дневен център за деца с увреждания – Гълъбово

Боулинг
Гурково
Николаево
Казанлък

Дартс
Николаево
Гурково
Дневен център за деца с увреждания – Гълъбово

Дърпане на въже
Гурково
Чирпан
Николаево

Индивидуален спорт – състезание с инвалидни колички
Георги Златков от Дом на инвалида – гр. Стара Загора
Борис Йорданов – Дом на инвалида – гр. Стара Загора
Мая Маринова – Дом на инвалида – гр. Стара Загора
В състезанието взе участие и Димитър Кондов от Дневен център за деца с увреждания – Гълъбово.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“:

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

И през 2013 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3” е партньор на Годишните награди „Добрият самарянин”, организирани от Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност вследствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн