Казанлък въвежда нова транспортна схема с еднопосочни улици в центъра

STZAGORA.NET
Напълно нов вид придоби участъкът от централната градска част на Казанлък, намираща се зад Пощата. След като приключи работата на „ПКС Ес Би Ес“ АД по асфалтирането на уличните платна в тази част, Община Казанлък ще въведе новата транспортна схема с еднопосочност на улиците, за да се отпушат малките улици в централната градска част, да се облекчи движението и да се регламентира паркирането. Участъкът обхваща ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Христо Янъков“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „ Георги Бенковски“, ул. „Петко Стайнов“ и изграждането на паркинга на ул. „Ген. Гурко“.

Започна поставянето на новите пътни знаци, като гражданите ще бъдат уведомени за влизането в сила на новата организация на движение.

Еднопосочни стават улиците „Георги Бенковски“, „ Цар Симеон Велики“, „Хан Крум“, „Алеко Константинов“ и „Ген. Гурко“ в участъка от паркинга зад Пощата до ул. „Хан Крум“. По ул. „Петко Стайнов“, която беше еднопосочна, посоката на движение се променя. Там движението ще бъде разрешено в посока от паркинга зад Пощата към бул. „23 Пехотен Шипченски полк“.

Ул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан Крум“ ще бъдат отворени в посока към центъра, а ул. „Алеко Константинов“ и ул. Цар Симеон Велики“ – в обратна посока. Ул. „Христо Янъков“ще е отворена за движение в посока север, ул. „Ген Гурко“ е еднопосочна от ул. „Хан Крум“ до паркинга зад Пощата, в посока към паркинга.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн