Есперантистите от Гълъбово гласуваха за избора на нов председател на Българския еперантски съюз

STZAGORA.NET

Десетима членове на гълъбовското есперантско дружество „Гълъб на мира” взеха участие в 65-я конгрес на Българския есперантски съюз в Сливен. Конгресът е по повод 125–та годишнина от създаването на езика. На него присъстваха и гости от Сърбия, Румъния и Холандия.

Председателят на гълъбовските есперантисти Ради Радев (вторият отляво на снимката) сподели, че през три години на такъв конгрес се избира председател Българския есперантски съюз, а тази година е такава и всички присъстващи делегати са дали своя вот чрез тайно гласуване. Гълъбово участва с трима делегати – Ради Радев, Пепа Караиванова и почетния пожизнен председател на гълъбовското Есперантско дружество полк. Каньо Канев (вляво на снимката). Броят на делегатите се определя на база членовете на местното дружеството, като на всеки 15 члена се избира по 1 делегат, обяснява Ради Радев.

Новоизбраният председател на Българския есперантски съюз е Борис Гаджанов от Велинград.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн