Гълъбово кандидатства за изграждане на нов общински път

STZAGORA.NET

Община Гълъбово кандидатства с проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г. за изграждане на нов общински път. Проектът е на стойност малко над 2 милиона и 600 хил. лева, а целта е изграждане на нов общински път с дължина 1,6 км.

Новият път се предвижда да бъде изграден от края на ул. Алеко Константинов (около болницата) по ул. Любен Каравелов до надлеза на източния околовръстен път. Трасето ще играе ролята на западен околовръстен път и трябва да свърже главните пътища, минаващи през общинския център: Опан–Гълъбово–Симеоновград, Опан–Гълъбово–индустриална зона–Раднево (ТЕЦ-овете от комплекс “Марица-изток”).

С изграждането на този път общинското ръководство ще реши част от проблемите с трафика. Тежкотоварните камиони, автобусите и автомобилите, пътуващи за комплекса “Марица-изток”, ще минават по него, вместо през града.

За жителите от тази част на града пътят също ще е удобен, понеже повечето улици в района са от регионалната пътна инфраструктура, която Общината няма право да ремонтира. Очаква се одобрение на проекта от Държавен фонд “Земеделие” в срок от 3 месеца.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн