Аматьорите от „СИОН“ победиха „Лудогорец” с 2:0 в атрактивен футболен спектакъл на финала на Ариана Аматьорска Лига

STZAGORA.NET
Новият аматьорски шампион за 2013 г. на Ариана изненада професионалистите с два красиви гола и борбена игра

Четвъртият национален турнир за аматьорски футбол Ариана Аматьорска Лига завърши късно снощи с футболния спектакъл между двата шампиона на България – професионалистите от „Лудогорец” и аматьорите от „СИОН“ (Бургас). Голямата награда за победителя в Ариана Аматьорска Лига „СИОН“ – мач срещу професионалния първенец на страната, прикова интереса на спортната общественост в Бургас. Шампионите на Ариана излязоха в демонстративен двубой срещу „Лудогорец“, малко след като спечелиха титлата на турнира.

„СИОН“ изигра един невероятен мач и успя да победи с 2:0 актуалния шампион на страната. Точни за аматьорите бяха бившият футболист на Нефтохимик Ганчо Евтимов и Иван Динев. Особено красив бе вторият гол в срещата, отбелязан с пета от Иван Динев във вратата на Аргилашки. За „Лудогорец“ освен вратарят Аргилашки, на терена играха Мишел Платини, Педро Кишада, Шоко, Мичел Бургзорг, Тейнур Марем, Георги Костадинов, Кристиян Китов, Денис Цолев. За аматьорите в основния състав играха и някои бивши футболисти с мачове в „А“-група зад гърба си.

Посланикът на Ариана Аматьорска Лига Красимир Балъков влезe в ролята на старши треньор на „СИОН“ и даваше ценни тактически указания на непрофесионалистите срещу „Лудогорец”. Мачът протече с надмощие от страна на „зелените орли“, но те не успяха да се разпишат във вратата на съперника. Първият гол в мача бе дело на Ганчо Евтимов, който центрира топка по земя към вратата на „Лудогорец“, Аргилашки не успя да се намеси убедително и тя влезе във вратата му. Професионалистите отвърнаха с натиск, но след една образцова контратака на аматьорите през втората част, допуснаха втори гол. Той бе отбелязан от Иван Динев, който засече топката с пета във вратата на Аргилашки. „Лудогорец“ опитаха всичко възможно да се върнат в мача и уцелиха 2 греди на Мишел Платини, но не успяха да постигнат повече. С отлични намеси за аматьорите се отличи бившият професионален вратар Стойко Йоргов.

След срещата се състоя и голямото награждаване на най-добрите отбори. За „най-полезен играч“ бе определен Димо Станков от сребърния медалист „Vip Dent”, a призът за феърплей отиде при вратаря на “etalon” – Петко Петков. Медалите за 3-то и 2-ро място на турнира връчиха играчите на „Лудогорец“ Марселиньо и Мишел Платини. Купата на Ариана и златните медали бяха връчени на „СИОН“ от Красимир Балъков. Преди награждаването изпълнителният директор на „Загорка“ АД Николай Младенов подари на изпълнителния директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев плакета за цялостен принос на неговия отбор за развитието на масовия футбол в страната. Плакетата ще украси клубната витрина с отличия на тима от Разград.

„За четвърта поредна година се убедихме в големия интерес към Ариана Аматьорска Лига. През 2013 г. посетихме за първи път тринадесет български града и отчетохме рекорден брой отбори и участници. Турнирът вече е едно безспорно предизвикателство за всички футболни аматьори от цялата страна и отсега призоваваме всички да очакват с интерес юбилейното пето издание през следващата година“, коментираха организаторите от Ариана.

Освен престижното отличие – титла на Ариана Аматьорска Лига 2013, шампионът на лигата „СИОН“ получи още една специална награда – да посети на живо мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Момчетата от Бургас ще бъдат водени от Красимир Балъков и ще наблюдават на живо мача от стадион „Еден Арена“.

Въпреки че турнирът завърши, организаторите от Ариана трябва да определят още една специална награда за най-талантливия състезател от всички градове на турнира. Това ще стане през септември месец, когато ще бъде организиран специален тренировъчен лагер за всички таланти от регионалните кръгове на Ариана. Най-добрият ще получи наградата за „национален талант на турнира“ и ще изкара пробен период в шампионите от „Лудогорец“.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн