Акция на сдружение „Солидарност” разкрасява гълъбовското село Обручище

STZAGORA.NET
12 жени от гълъбовското село Обручище, членуващи в сдружение „Солидарност”, осъществиха четвъртото си мероприятие за годината. В два неделни дни преди обед жените и няколко деца почистиха и боядисаха оградата на стадиона в село Обручище. Преди това те отрязаха и почистиха пречещите храсти и обраслите с растителност места.

Пенка Маркова, председател на читалището в Обручище, която също е член на сдружението, обясни, че децата, които са тренирали на стадиона, са се оплаквали от състоянието, в което той се намира. Така се ражда инициативата на жените със собствени средства да помогнат с каквото могат. От сдружението имат и друга идея – да поправят баскетболната площадка в близост до стадиона.

Откакто съществува това сдружение се наблюдава нещо много хубаво. Хора от едно населено място, работят заедно и се опитват задружно да се справят с трудностите. Заедно подготвиха празник на децата от селото с игри и забавления по случай 1 юни, а по Великден направиха благотворителен базар, средствата от който дариха на болен човек, поднесоха козунаци и лакомства на 12 социално слаби семейства от селото, за да имат и те по-хубав празник.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн