Директорът на ОДМВР-Ст.Загора Иван Чолаков: Има връзка между двете престъпни схеми в ТЕЛК

STZAGORA.NET
Директорът на ОД МВР – Стара Загора Иван Чолаков заяви, че има връзка между двете престъпни схеми за изготвяне на фалшиви експертизи в ТЕЛК съобщи Агенция “Стандарт”.

“Разследването по двете престъпни схеми за изготвяне и ползване на неистинска медицинска документация с цел снабдяване на лица с експертни решения на ТЕЛК в Стара Загора и Казанлък засега води към заключението, че има връзка между тях”, каза Иван Чолаков.

“Едната от задържаните жени даде информация, че деянията им са свързани. Но предстои още много работа за изясняване на случая. Логично е да започне и наказателно преследване спрямо тези, които са получили неправилно издадените решения и имат облаги от това”, добави шефът на старозагорската полиция.

Започва се проверка за период от две години за да се установи в какъв размер е ощетена държавата заради издаването на неистинска медицинска документация.

“Подадената информация за лица, които ползват услугите на ТЕЛК, е за 800 души, но трябва да се провери дали всички са с издадени неправилни решения. В тази връзка ще бъде създадена нова независима комисия, която ще извърши проверка дали тези лица са получили законова медицинска документация”, каза още Чолаков.

Директорът на ОД МВР обяви още, че засега няма започнати промени в състава на дирекцията.

“Логично е в началото да получа по-сериозна информация за дейността и като цяло. Предстоят и анализи на работата на отделните звена за първото шестмесечие на тази година”, добави той.

Самият Иван Чолаков е назначен с трудов договор, чиято продължителност е една година, за да бъде спазена законовата процедура. Като приоритетна в работата си на отговорната ръководна длъжност главен инспектор Чолаков определи борбата с битовата престъпност, която съставлява 60% от противообществените деяния, уличните грабежи, кражбите от мазета и тавани, посегателствата върху МПС.

Досегашният заместник на Иван Чолаков, който отговаря за криминалния сектор – главен инспектор Николай Колев, поема ръководството на Първо РПУ в Стара Загора.

Матей БОНЕВ
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн