Наградиха финансистите на Община Гълъбово в Банско

STZAGORA.NET

Участниците от Гълъбово в срещата в Банско. Със синята риза - Съби Стоянов, в средата до него - Константин Балабанов

Служителите и общинските съветници на Община Гълъбово, които се занимават с бюджета и финансите, участваха в 16-тата национална среща на финансистите на общините в България, състояла се в Банско.

Общо 406 души взеха участие в събитието, в това число представители на Министерство на финансите, общински експерти по финанси и местни данъци, председатели и членове на бюджетни комисии в общинските съвети.

Обсъдени са били предложения на финансистите за промяна на Закона за публичните финанси.

„Добре би било да има изцяло нов закон, специален за финансите на общините”, коментира директорът на Дирекция „АПО и финанси” при община Гълъбово Нела Петрова. Тя разказа за основните акценти в програмата, които се били обсъдени – европейските модели за финансова децентрализация и предизвикателствата пред бюджет 2014. Особенно внимание е било отделено на такса битови отпадъци

При обобщаване на резултатите от цялата среща г-н Съби Стоянов – главен вътрешен одитор на община Гълъбово, е бил поканен да сподели своя опит в работата. Той, както и Постоянната комисия по „Икономическо развитие, финанси и бюджет” към Общинския съвет в Гълъбово с председател Константин Балабанов са получили награди като признание за положения труд и свършената работата.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн