Консорциум с участието на “Щрабаг” ще рехабилитира за 18,5 млн. лв. водопровода в селата Гита, Зетьово и Свобода

STZAGORA.NET

Кметът на Община Чирпан Кичка Петкова подписа днес договор с консорциума „Крам Щрабаг еви МСМ” ДЗЗД като изпълнител по проект за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в селата Гита, Зетьово и Свобода.

“Процедурата по избора на изпълнител бе дълга, оспорвана и мъчителна – сподели Кичка Петкова, – но след като вече всичко е законосъобразно и са изслушани и взети предвид становищата на всички инстанции, днес се пристъпи към подписване на договор.”

На церемонията по подписването бяха поканени кметовете на трите села, които ще бъдат явни посредници между фирмата-изпълнител и Община Чирпан и неформални контрольори по изпълнението на проекта.

Общата стойност на проекта е 18 500 000 лв., от които 17 млн. ще бъдат изразходени за подмяна на водопроводите, а останалата част за управленски, строителен контрол и други дейности.

Кметът увери, че след подписването на договора и анексите с Държавен фонд “Земеделие” вече ще се пристъпи към реални действия по проекта.

Срокът за изпълнението му е 13-14 месеца, като те започват да текат от откриването на строителната площадка. Договорът, сключен между Община Чирпан и „Крам Щрабаг еви МСМ” ДЗЗД, е за изпълнение по четири обособени оси:

* реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа с. Гита;
* реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа с. Свобода;
* реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа с. Зетьово (на север от главен път Чирпан – с. Меричлери);
* реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа с. Зетьово (на юг от главен път Чирпан – с.Меричлери).

От консорциума се надяват топлите дни да продължат по-дълго. За реализацията на проекта ще бъдат наети още хора, тъй като екипът е сформиран на 80%, останалите 20% ще се заемат от местна работна ръка. Технически проектът не е трудно изпълним, но е необходима добра организация и мобилизация, признават от „Крам Щрабаг еви МСМ”.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн