Бронзов медал за отбора по мини футбол на Община Гълъбово на III Световни работнически игри

STZAGORA.NET

Като трети в света се завърна отборът по мини футбол на Община Гълъбово от III-те Световни работнически игри, състояли се във варненския курорт „Св.св.Константин и Елена”. През 7-дневния си престой по време на игрите отборът изигра своите мачове по програма, съставена от организаторите, като в съревнованието участваха общо 36 отбора, като 30 бяха чуждестранни от Израел, Косово, Кипър, Тунис, Русия, Беларус и др.

На полуфинала отборът на Община Гълъбово игра срещу отбора на Косово. Мачът в редовното време приключи при резултат 0:0, след което се изпълниха по 5 дузпи, като нашата единадесеторка загуби само с 1 гол разлика.

При следващия двубой – за третото място, при игра с тима на Русия, в редовното време резултатът отново бе равен, но този път 2:2. За да се определи победителят се изпълниха дузпи, след които отборът на общината победи с 8:7. Така руснаците останаха на 4-то място, а гълъбовските юнаци завоюваха почетното 3–то място и бронзов медал на III-те Световни работнически игри.

На второ място се класира отборът на Беларус, а златото спечели отборът на Косово.

Тази година се навършват 100 години от създаването на Световната спортна работническа организация. Общо 3000 спортисти от 29 страни се състезаваха във Варна на III-тите Световни работнически игри в 19 спорта за мъже и жени – плажен волейбол, плуване, мини футбол, лека атлетика и др. България спечели общо 29 златни медала.
#

spodelime

1 коментар on “Бронзов медал за отбора по мини футбол на Община Гълъбово на III Световни работнически игри”

  • mimi wrote on 18 юни, 2013, 13:41

    браво


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн