Откраднаха “Фолксваген Пасат” в Стара Загора и фургон с инвентар на музея в Раднево

STZAGORA.NET
Кражби
На 21 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 30-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на автомобила му „Фолксваген Пасат 2”. Същият е бил паркиран на бул. „М.М. Кусев”.

На 21 май в РУП – Раднево е получен сигнал от 36-годишна старозагорка, която заявила, че паркираният до сградата на археологически музей „Марица-изток” работен фургон е откраднат. Същият е бил пълен с археологически инвентар – ръчни колички, кирки, мотики, прави лопати, метални вили, пластмасови маса и столове, брадва, трион, плажни чадъри, печка на въглища, легени и други археологически инструменти – шпакли, четки и др. Образувано е досъдебно производство.

На 21 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 76-годишна жителка на с. Хан Аспарухово, която заявила, че неизвестно лице е съборило част от кирпичената ограда на стопанската й постройка и е извършило кражба оттам на четири кокошки и десет арматурни железа.

Разкрити престъпления
На 21 май органите на реда от полицейското управление в Казанлък установяват, че в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в града криминално проявеният казанлъчанин Б.Й. на 38 години продава бяла кутия от хладилник. След проведена беседа с него е установено, че на 20 май е извършил кражба на дървена маса и кюнци от печка от вила, намираща се в местността „Старите лозя”, Казанлъшко.

Във връзка с отразена кражба от частна складова база в с. Дълбоки, при която неизвестно лице бе извършило кражба на 100 метални тръби, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършителите са Б.А. на 38 години от с. Дълбоки, Д.Д. на 28 години от същото село и Д.Г. на 21 години също от Дълбоки. Тримата са задържани в Първо РУП – Стара Загора.

Бързо полицейско производство
На 21 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 57-годишния Н.Н. от с. Осетеново за това, че управлява автомобила си след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1.27 промила.

Бързо полицейско производство е започнато вчера срещу В.Ж. на 51 години от Стара Загора за това, че по ул. „Гурко” в Стара Загора управлява автомобил „Опел Астра” след употребата на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 1,30 промила.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн