„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се присъедини към Деня на доброволчеството за четвърта поредна година

STZAGORA.NET
* Над 50 доброволци от компанията се включиха в Пролетния доброволчески ден, организиран от Фондация за подпомагане благотворителността в България и Американска търговска камара

* Четири различни инициативи отбелязаха шестото участие на компанията в традиционния Ден на доброволчеството, три от тях бяха предложени от служителите й

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ превърна участието си в инициативата “Ден на доброволчеството” във вдъхновяваща традиция. Верни на амбицията да дават всичко от себе си в социалната си дейност, както и в работата си, над 50 служители на компанията в Стара Загора и София се присъединиха към доброволната инициатива, организирана редовно в цялата страна от Фондацията за подпомагане на благотворителността в България (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България.

Близо 30 доброволци, които бяха на работните си места в електроцентралата в работната събота, взеха участие в засаждането на над 210 дървета и храсти в района пред Пречиствателната станция за отпадъчни води. Те имаха възможност да се включат в уникално обучение по ботаника, да се запознаят с някои екзотични растения като хоризонталната смрика и японската вейгела, и да се научат да разпознават аризонския кипарис от обикновения. Този проект беше предложен от служители на компанията, за да се облагороди зоната около централата.

Дузина доброволци помогнаха да се отстранят дивите храсти и да се почисти района около Дневния център за възрастни с ментални увреждания и психични разстройства „Св. св. Козма и Дамян“ в Стара Загора. Както и в предишни години, групата се присъедини към усилията на клиентите на Центъра, които вече са техни приятели благодарение на многобройните съвместни инициативи. Една от тях бе наскоро проведената Великденска работилница, когато служители на компанията заедно със своите деца подготвиха своя празнична украса заедно с клиентите на Центъра.

Дневната програма на служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в Стара Загора включваше и инициатива в местния Дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия“. За първи път през последните години група доброволци боядиса люлките и пейките в двора, с което не просто подобри условията в двора, но и внесе ново човешко присъствие в живота на децата в дома.

Междувременно в София друга група доброволци на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ продължи миналогодишната иницатива в Средно специално училище с детска градина за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев“. Водени от Фондация „АгроЛинк“ и придружени от ентусиазираните деца и доброволци от други компании, те обработиха биоградината със зеленчуци, която създадоха заедно през 2012 г.

Денят на доброволчеството се организира редовно през последните 6 години от Фондацията за подпомагане на благотворителността в България (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е активен участник в повечето издания на инициативата, а през 2013 дори разшири обхвата на проектите и нейния социален ефект.

За КонтурГлобал Марица Изток 3:

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България, ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда достъпна електроенергия на ниска цена по екологосъобразен начин.

И през 2013 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3” е партньор на Годишните награди „Добрият самарянин”, организиран от Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн