Изборният ден в Община Стара Загора приключи

STZAGORA.NET
Приключи изборният ден в Община Стара Загора. Гласували са 79 244 от включените в основния избирателен списък 147 357 гласоподаватели, активността е 53,7 на сто.

Организационно-техническата осигуреност на изборния ден в Община Стара Загора е била добра и е обезпечила безпроблемна работа на избирателните секции, обобщава дежурният екип от общинската администрация. В изборния ден Община Стара Загора осигури специализиран транспорт за гласуването на 10 лица до определените 18 избирателни секции за хора с физически затруднения.

Създадена е организация за извозването на бюлетините от секционните избирателни комисии до РИК, осигурен е транспорт и охрана, съобщи секретарят Цена Велкова. В общината се подготвят за предаването на предоставените на 206-те СИК копирни машини, телефонни апарати и канцеларски материали. Ще започне и заплащането на членовете на избирателните комисии, след предаване на протоколите и материалите в РИК.

Чувалите с бюлетините от изборния ден се предават на сформирана комисия в сградата на областната администрация, уточни Маргарита Нейчева, директор на Дирекция Гражданско състояние. Поради големия интерес в Студентски град са били предоставени допълнителен брой бюлетини. Първоначално в избирателния списък са били записани 45 избиратели, но гласувалите студенти са надхвърлили 100.

В избирателна секция 118 също са били доставени допълнително бюлетини и листи към протоколите, уточни Нейчева.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн